Пелов може би е щял да избяга миналата година, ако

...
Пелов може би е щял да избяга миналата година, ако
Коментари Харесай

Радев: Пелов щеше да избяга още миналата година, ако не бяхме подали сигнал

" Пелов може би е щял да избяга предходната година, в случай че не бяхме подали сигнал. Бягството му може би е било предотвратено предходната година ".

Така вътрешният министър Валентин Радев разяснява в изявление за Нова телевизия обстоятелството, че Министерство на вътрешните работи още от 2017-а е имало информация за планувано бягство на един от двамата рецидивисти.

" Дали сме съответната информация на пандиза и те може би са предотвратили бягството му предходната година. Може би другояче е щял да избяга тогава ", съобщи той. Министерство на вътрешните работи шефът посочи, че сигналът за готвено бягство е пристигнал през юли 2017.

Надяваме се, че не са съумели да избягат зад граница. Кръгът към тях се стяга, сподели още министърът. Затворени за пандизчиите са всички граници, включително зелените.

" Няма да си давам оценка дали се оправяме добре. Оценката я дават нашите сътрудници. Според тях се оправяме повече от добре, да не кажа чудесно ", уточни той в отговор на въпрос за бягството на двамата пандизчии и миналите без инспекция неотдавна група влизащи в страната пасажери на летище София.

Според вътрешния министър двамата бегълци към този момент са се разделили и се укриват самостоятелно. Предположението си той прави на база психопрофилите на пандизчиите.

Радев разяснява и информацията, че единствено чистачка от пандиза е пробвала да спре бегълците: " Не е по този начин с тази чистачка. Всички по този начин го казвате. Има и един обществен служащ. Той е чиновник на пандиза и се е затичал след тях, бягал е по левия тротоар. Той стреля по него Пелов, индивидът се е скрил зад дърво. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е желала да види и тя, тъй като не е повярвала какво се случва. Повече от това не са могли да създадат, тъй като извън е цялостно с коли. "

Той изясни, че чиновниците на територията на пандиза са били невъоръжени, тъй като такива са разпоредбите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР