Пелов може би е щял да избяга миналата година, ако

...
Пелов може би е щял да избяга миналата година, ако
Коментари Харесай

Валентин Радев: Пелов може би щеше да избяга 2017-а, ако не бяхме подали сигнал

" Пелов може би е щял да избяга предходната година, в случай че не бяхме подали сигнал. Бягството му може би е било предотвратено предходната година ". Така вътрешният министър Валентин Радев разяснява обстоятелството, че Министерство на вътрешните работи още от 2017-а е имало информация за планувано бягство на един от двамата рецидивисти.

" Дали сме съответната информация на пандиза и те може би са предотвратили бягството му предходната година. Може би другояче е щял да избяга тогава ", съобщи той за " Здравей, България ".

Той разясни, че задачата на министерството на вътрешните работи единствено да подаде сигнала към затворническите управляващи.

Относно изказванията, че единствено една чистачка е пробвала да спре бягството на двамата рецидивисти, Радев съобщи: " Не е по този начин с тази чистачка. Всички по този начин го казвате. Има и един обществен служащ. Той е чиновник на пандиза и се е затичал след тях. Те са стреляли против него. Чистачката не е осъзнавала какво се случва. Жената е желала да види и тя, тъй като не е повярвала какво се случва ".

Той изясни, че чиновниците на територията на пандиза са били невъоръжени, тъй като такива са разпоредбите.

Според него повишението на заплатите на надзирателите ще спомогне за преустановяване на корупцията и наемане на по-качествени чиновници,

На фона на случая отпреди няколко седмици, когато цялостен аероплан с пасажери от Париж мина граничния пункт на Летище София без инспекция, Радев съобщи: " Няма да си давам оценка дали се оправяме или не. Оценките са дадени от нашите сътрудници. Те споделят, че се оправяме повече от добре ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР