Пекинският ЛГБТ център, една от основните организации за защита на

...
Пекинският ЛГБТ център, една от основните организации за защита на
Коментари Харесай

Китайска организация за защита на ЛГБТ общността прекратява дейността си

Пекинският ЛГБТ център, една от главните организации за отбрана на правата на ЛГБТ общността в Китай, разгласи през вчерашния ден, че ще приключи активността си, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Организацията, учредена през 2008 година, се занимаваше се с даване на локалната ЛГБТ общественост на услуги в региона на психологичното здраве, опазването на здравето и обществената поддръжка.

„ Със страдание ви осведомяваме, че заради непредвидими условия Пекинският ЛГБТ център приключва активността си през днешния ден “, се споделя в изказване на правозащитната група.

Центърът беше прочут с изследователската си работа и с това, че сътвори мрежи от специалисти, на които разчиташе, с цел да увеличи осведомеността за компликациите, пред които са изправени хомосексуалистите в Китай.

Китайските управляващи декриминализираха хомосексуализма през 1997 година, само че еднополовите бракове не се признават и членовете на ЛГБТ общността са обект на обществено изключване.

След интервал на известно намаляване на политиката на китайските управляващи през първите две десетилетия на този век, през

последните години ЛГБТ общността още веднъж стана обект на гонене, като университетските сдружения и гей парадите изчезнаха последователно.

Организаторите на гей парада в Шанхай, в миналото най-големият годишен празник на ЛГБТ-общността в страната, оповестиха през 2020 година, че той няма да се организира и от този момент въобще не е провеждан.

Филми и телевизионни излъчвания, показващи еднополови двойки, не са позволени в Китай, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР