Пекинска компания съобщи в понеделник, че е възпроизвела успешно първата

...
Пекинска компания съобщи в понеделник, че е възпроизвела успешно първата
Коментари Харесай

Първата клонирана котка в Китай вече факт

Пекинска компания заяви в понеделник, че е възпроизвела сполучливо първата в Китай клонирана котка, написа ежедневникът „ China Science and Technology Daily ". „ Котенце с името Garlic се роди на 21 юли в лабораторията на биотехнологичната компания Sinogene. Ембрионът е изхабен от сурогатна майка ", сподели Уан Дзидун – изпълнителен шеф на компанията. „ Garlic бе заверен като клонирана котка от трета организация, сега е в положително положение ", добавя Уан, оповестява " Радио Китай ".

Котенцето е резултат от стратегия за клониране, която започва предишния август. Учен от Китайската академия на науките сподели, че развитата от компанията технология има висок % на успеваемост: едно сполучливо клонирано котенце от четири вградени сурогата.

Рядко се случва котки да бъдат сполучливо клонирани, споделя професор по ветеринарна медицина от Китайския университет по земеделие. Котките имат неповторими репродуктивни характерности, което прави комплицирано клонирането им.

Технологията се чака да помогне на Китай да построи генетична библиотека на застрашените от изгубване типове, като задачата е в бъдеще те да могат да бъдат възпроизведени. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР