Пекин възнамерява да работи с Москва и други съмишленици за

...
Пекин възнамерява да работи с Москва и други съмишленици за
Коментари Харесай

Китай обяви, че е готов да работи с Русия за многополярен свят

Пекин има намерение да работи с Москва и други съидейници за развиването на многополюсен свят. Това съобщи във вторник китайският външен министър Ван И на среща с съветския външен министър Сергей Лавров в коридорите на срещата на Г-20 в Бали, оповестява организация Фокус.

" Китай е подготвен да работи с Русия и (други) близки страни за уверено поощряване на развиването на многополюсен свят, твърдо да поддържа демократизацията на интернационалните връзки и да пази интернационалната система, учредена на Организация на обединените нации ", цитира уебсайтът на китайското външно министерство думите на министъра.

Ръководителят на ведомството означи още, че Пекин приветства връщането на Русия към договорката за превозване на зърно през Черно море.

" Радваме се, че Русия даде сигнал за разговор и се съгласи да възобнови осъществяването на съглашението за превозване на зърно през Черно море ", съобщи Ван И.

Ван И също по този начин увери, че Пекин ще продължи да се придържа към справедлива и обективна позиция по отношение на спора в Украйна. В известието, оповестено от китайското външно министерство, се споделя, че министрите са обменили отзиви по украинския въпрос.

" Китай ще продължи да заема справедлива и обективна позиция и ще играе градивна роля в улеснението на мирните договаряния ", цитира думите на министъра уебсайтът на министерството. Както означи дипломатът, счита позицията на Русия за недопустимост на нуклеарна война за рационална и виновна.

" Китай обърна внимание на обстоятелството, че Русия неотдавна удостовери утвърдената си позиция, че нуклеарната война е невъзможна и неприемлива, това е рационалната и виновна позиция на Русия ", съобщи Ван И.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР