Пекин цели да изпълни три нови мисии до Луната. Причината

...
Пекин цели да изпълни три нови мисии до Луната. Причината
Коментари Харесай

Китай планира три мисии до Луната в следващите 10 години

Пекин цели да извърши три нови задачи до Луната. Причината - откриватели са разкрили нов лунен минерал, който може да се трансформира в енергиен източник, оповестява Bloomberg.

Космическата конкуренция сред Китай и Съединени американски щати се ускорява, откакто в събота бе оповестено, че азиатската страна е получила " зелена светлина " да изстреля три орбитални апарата към Луната в границите на идващите 10 години.

Това стана ясно ден, откакто държавната медия Global Times заяви, че Китай се е трансформирал в третата страна, разкрила новият лунен минерал Changesite-(Y). Мисията им Chang`e-5 извлече проби от лунната повърхнина през 2020 година, като в тях бе открит " фосфорен минерал в колонен кристал ". Той съдържа хелий-3, който има капацитета да се трансформира в предстоящ източник на сила.

Откритието най-вероятно ще увеличи напъните на Съединени американски щати, които вършат съществени стъпки към това да пратят човек назад на спътника на Земята. Американската ракета " Артемис 1 " трябваше да бъде изстреляна в края на август, само че две след две отлагания се чака третият опит да пристигна най-рано в последните дни на септември.

Добивът на сходни минерали може да се трансформира в следващия източник на напрежение сред страните, защото НАСА също изследва южния полюс на Луната, където Китай възнамерява да построи изследователска станция взаимно с Русия.

" Аполо 11 " беше първата задача, която събра проби от друго галактическо тяло с изключение на Земята през юли 1969 година, когато при приземяването си върна към 22 кг частици от лунната повърхнина.

Пекин поставя от ден на ден старания в проучването на Космоса, като построи галактическа станция, изстрелят редица задачи за събиране на проби от Луната и сложи марсохода Zhurong на Марс по-рано през годината.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР