Пекин се обяви срещу изискванията за тестване на пътуващите от

...
Пекин се обяви срещу изискванията за тестване на пътуващите от
Коментари Харесай

Пекин заплаши с ответни мерки срещу наложените ограничения на пътуванията от Китай

Пекин се разгласи против условията за тестване на пътуващите от Китай и заплашва да вземе ответни ограничения по отношение на страните, които постановат такива ограничавания на основата на взаимност, съобщи АП.

" Вярваме, че рестриктивните мерки за влизане, признати от някои страни, които са ориентирани към Китай, са лишени от научна основа, а някои несъразмерни условия са даже още по-неприемливи ", сподели на конференция представителят на китайското министерство на външните работи Мао Нин.

" Твърдо се противопоставяме на опитите да се манипулират ограниченията против ковид за политически цели и ще вземем ответни ограничения, основани на правилото на взаимност ", сподели той.

Над 10 страни към този момент постановиха ограничавания за тестване на Коронавирус на пасажерите от Китай, откакто Пекин разгласи, че границите му ще бъдат отворени още веднъж от 8 януари. 

Държави, измежду които и Съединени американски щати, показаха като причина за ограничение на пътуванията неналичието на бистрота на Пекин във връзка с данните за инфекциите и риска от нови разновидности.

От декември насам Китай е записал единствено 22 смъртни случая от Коронавирус, като при започване на месеца фрапантно стесни критериите за систематизиране на такива случаи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР