ПЕКИН (Ройтерс) - Китайският външен министър Ван И предупреди Запада,

...
ПЕКИН (Ройтерс) - Китайският външен министър Ван И предупреди Запада,
Коментари Харесай

Китайският външен министър предупреждава срещу отделяне на Мюнхенската конференция по сигурността

ПЕКИН (Ройтерс) - Китайският външен министър Ван И предизвести Запада, че ще направи историческа неточност, в случай че се стреми да се отдели от Китай в полза на понижаване на риска.

„ Който се пробва да десинизира в името на намаляването на риска, ще направи историческа неточност “, сподели Уанг в тирада в събота на Мюнхенската конференция по сигурността.

Неговото мненията пристигнаха на фона на апелите през последната година от Съединените щати и Европейския съюз да понижат зависимостта си от Китай.

По време на среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на конференцията в петък китайският външен министър също акцентира, че „ превръщането на „ намаляването на риска “ в „ де-Китай “ и търсенето на „ обособяване от Китай “ единствено ще има противоположен резултат върху самите Съединени американски щати “.

Европейската комисия предишния месец изложи проекти за подсилване на икономическата сигурност на Европейския съюз посредством по-строг надзор на задграничните вложения и по-координиран надзор върху износа и приключването на тех...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР