Пекин изрази протест пред Вашингтон заради изгонването на двама китайски

...
Пекин изрази протест пред Вашингтон заради изгонването на двама китайски
Коментари Харесай

Пекин протестира заради изгонените от САЩ китайски дипломати

Пекин изрази митинг пред Вашингтон поради изгонването на двама китайски дипломати от Съединени американски щати, съобщи представителят на Министерството на външните работи Гън Шуан.
Според направеното изказване, „ обвиняванията на американската страна са погрешни ”, поради което е изразен формален митинг, оповестява РИА Новости.
Китай приканва Съединени американски щати да поправят грешката си, да анулират решението, да подсигуряват отбраната на законните права и ползи на китайските дипломати, според условията на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.
По информация на вестник „ Ню Йорк Таймс ”, Съединени американски щати скрито са изгонили двама дипломати от китайското посолство, които в края на септември са се пробвали да обхванат на територията на военната база покрай Норфолк, щата Вирджиния.
Изданието напомня, че обвинени за шпионаж китайски дипломати не са гонени от страната от 1987 година насам. Китай не е подхванал реципрочни ограничения.
Според „ Ню Йорк Таймс ”, няколко седмици след случая Държавният департамент е изискал китайските дипломати да осведомят за всевъзможни връзки и контакти с локалните управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР