Пекин изисква от консулствата на Хонконг да предадат данни за местния персонал

...
Пекин каза на чуждестранните консулства в Хонконг да предадат личните
Коментари Харесай

Пекин каза на чуждестранните консулства в Хонконг да предадат личните данни на всички служители, наети на място.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Местните медии съобщават, че писмо от градския отдел на китайското външно министерство е поискало данните да бъдат предоставени до 18 октомври.

Изискванията се отнасят за всички местни служители на чуждестранни мисии, включително постоянно пребиваващи и непостоянно пребиваващи във финансовия център.

Преместването ще въведе правила в Хонконг в съответствие с тези в континенталната част.

Хонг Конг е част от Китай, но има известна автономия след края на британското управление през 1997 г. < /p>

Но след месеци на големи демонстрации през 2019 г. Пекин затегна контрола си над града, като наложи строг закон за националната сигурност, забраняващ много форми на несъгласие.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Законът забранява тайното споразумение с чужди правителства.

Въпреки че вече е изискване за китайските служители на чуждестранни посолства и консулства в в континенталната част се смята, че това е първият път, когато подобна политика се прилага в Хонконг.

Информацията, която трябва да бъде предоставена на китайските власти, включва работата на персонала титли, жилищни адреси и номера на лични карти.

Консулствата също са били помолени да докладват личните данни на новите служители в рамките на 15 дни, след като започнат работа, според местни медии.

В писмото се посочва, че събраните данни могат да бъдат предадени на други органи „за упражняване на тяхната функция във връзка с управлението на присъствието на местния персонал ". South China Morning Post съобщи.

Офисът на комисаря на китайското външно министерство в Хонконг не е уточнил целта на изискванията.

Какво е Хонг Законът за националната сигурност на Конг? Китай обвинява Обединеното кралство, че укрива бегълци от Хонконг

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР