Пекин има задължение да се присъедини към Вашингтон и Москва

...
Пекин има задължение да се присъедини към Вашингтон и Москва
Коментари Харесай

САЩ: Пекин е задължен да участва на преговорите за ядрено разоръжаване

Пекин има " обвързване " да се причисли към Вашингтон и Москва на договарянията за подмяна на контракт за нуклеарното разоръжаване.

Това съобщи американският посланик Маршал Билингсли, който през вчерашния ден стартира диалози с Русия във Виена за удължение на Нов СТАРТ (Договор за ограничение на стратегическите настъпателни оръжия), осведоми Агенция Франс Прес.
 Съединени американски щати притискат Китай с нагласена фотография да взе участие на нуклеарните договаряния с Русия
Съединени американски щати притискат Китай с нагласена фотография да взе участие на нуклеарните договаряния с Русия

Билингсли разгласява фотография в " Туитър " с китайските флагчета

" Те (Китай) са задължени да договарят с нас и руснаците ", сподели Билингсли пред публицисти.

В понеделник американски и съветски делегации се срещнаха във Виена за разискване на нуклеарния контракт, който лимитира разгърнатите нуклеарни бойни глави на Съединени американски щати и Русия до 1550 , само че изтича през февруари.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упорства Китай да взе участие на договарянията за удължение на контракта, само че Пекин не демонстрира интерес.

Маршал Билингсли сподели, че нов кръг договаряния може да се организира в края на юли , само че призна, че евентуално още веднъж ще бъдат сведени единствено до Вашингтон и Москва. Той не изключи удължение на двустранния контракт.
 Съединени американски щати и Русия договарят за удължение на Нов СТАРТ
Съединени американски щати и Русия договарят за удължение на Нов СТАРТ

Американският президент Доналд Тръмп упорства Китай също да взе участие

" Руската федерация не се съгласи с молбата ни за оказване на напън върху Китай да се причисли като виновна страна на тези диалози, само че те също... не са срещу Китай да се причисли ", акцентира дипломатът и добави, че се надява да бъде оказан по-голям интернационален напън върху Пекин.

Но съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков съобщи, че е " нереалистично да се брои присъединяване на Китай ".

Ядреният боеприпас на Китай бързо се уголемява, само че към момента е доста дребен спрямо тези на Съединени американски щати и Русия.

Русия има 6375 нуклеарни бойни глави, в това число и неразгърнатите, а Съединени американски щати - 5800.

Китай е третата страна в света с 320 бойни глави.

Тръмп разгласи, че изтегля Съединени американски щати от Договора " Открито небе ". Той изтегли Съединени американски щати и от Договора за очистване на ракетите със междинен обсег от 1987 година и нуклеарната договорка на някогашния президент Барак Обама с Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР