Пеканов: Това заяви пред Българската национална телевизия Атанас Пеканов, вицепремиер

...
Пеканов: Това заяви пред Българската национална телевизия Атанас Пеканов, вицепремиер
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Разбирам притесненията на бизнеса, трябват компенсиращи мерки

Пеканов:

Това съобщи пред Българската национална телевизия Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на европейските средства.

Той още веднъж оцени като позитивни изгледите за участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. На 11 юни е оповестена пътната карта, сега текат договаряния за годишния отчет към организацията, който да регистрира дали промените се случват по този начин, както би трябвало.

Вицепремиерът разяснява и свадите с Pandora Papers - интернационалното следствие, което разбули офшорните секрети на властовия хайлайф. Според Пеканов на интернационално равнище прекомерно дълго се е допускало сходни пракитки да се случват.

" Те не са противозаконни, само че са в ущърб на обществото. Тези малки врати имат честен темперамент. Укриването на налози е кражба от всички нас, които плащаме налози. Историята е дълга, само че от години се приказва на интернационално равнище. Решението е през световна съгласуваност на тези процеси ", уточни още Пеканов.

Очаква се Планът за възобновяване и резистентност да бъде импортиран в края на другата седмица. Голяма част от въпросите по думите на вицепремиера са били финализирани. Темата " енергетика " е сложна.

" Там слушам синдикатите и поддържам вижданията им. Но някои споделят да се откажем от тези милиарди, с цел да спасим тези въглищни централи, даже да напуснем Европейски Съюз. Не споделям тези възгледи. Правим стъпки, с цел да отговорим от една страна на упоритостите на Европейски Съюз - заложихме последна дата за този преход, само че и да защитим жителите ", изясни още Пеканов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР