Пегодишното дете от Пловдив, жестоко малтретирано от родната си майка

...
Пегодишното дете от Пловдив, жестоко малтретирано от родната си майка
Коментари Харесай

Бащата на малтретираното дете от Пловдив ще се бори за пълни родителски права

Пегодишното дете от Пловдив, грубо измъчвано от родната си майка и нейния другар, беше оперирано в понеделник. Екип хирурзи от университетската болница " Свети Георги " направиха пластика на главата, където момчето е имало огромна рана.

Според прокуратурата жестокото пострадване е породено от колегата на майката. Той е в ареста от края на предходната седмица, а майката, упрекната в съучастничество, беше освободена против подписка, написа " Телеграф ".

Българска национална телевизия

Детето към момента е под полицейска отбрана и обществена протекция. Неговият биологичен татко, който живее и работи в Германия обаче към този момент се е завърнал у нас и е изискал да поеме грижите за сина си. Търси се опция двамата дружно да бъдат настанени в център от фамилен вид, когато детето бъде изписано.

От година насам биологичният татко и майката са в развой на бракоразвод. Сега бащата прави действия да получи родителските права. Петгодишното дете към този момент е разпитано в наличието на психолог. В показанията си твърди, че е бито както от майка си, по този начин и от нейния другар.

Състоянието на момченцето е повече от внимателно. По думите на юриста му връзката с него е затруднена, тъй като не може да изясни съответно какво се е случило - само че с държанието си дава насоки за следствието.

Операцията на 5-годишното дете е минала сполучливо. В болничното заведение при него дружно със обществения служащ към този момент е и биологичният му татко, който дойде незабавно от Германия.

Донка Аргирова - шеф на дирекция " Социално подкрепяне " - Пловдив, сподели пред Българска национална телевизия, че детето се зарадвалокатовидяло татко си, което съгласно нея едобър знак, че за детето ще има положително развиване.

В идващите няколко дни момченцето ще остане под наблюдаване. В понеделник татко му е направил действия да го вземе в Германия. Затова обаче е нужна оценка от обществените служби и правосъдно решение. По информация на Българска национална телевизия детето има двойно поданство.

Българска национална телевизия

" Бащата към този момент е подхванал такава мярка и е алармирал още до момента в който е бил в Германия отдел " Закрила на детето ", че той желае напълно да поеме грижата. Мерките за протекция, които отделът е подхванал към сегашния миг, са изцяло съответни ", сподели Даниела Елдърова, юрист на бащата на детето.

Социалните настояват, че не са получвали сигнали за принуждение над 5-годишното дете. Родителите са в бракоразвод и през последните два месеца майката и детето са живеели при новия ѝ другар - 35-годишният Петър Чернев. В края на ноември детето стопира да посещава детска градина. Предполага се, че жестоките пострадвания по главата и лицето са станали в този интервал.

" Един месец от живота на това дете в известна степен може да се каже, че се губи от близките. Какво се е случвало с това дете? Това е нечовешко - не може човек да се държи по този начин с дете ", сподели Васил Попов, юрист на детето.

След информация от РЗИ е открито, че детето не е водено при доктор за обзор. По данни на следствието обвиненият Петър Чернев е купувал медикаменти от аптека, евентуално с цел да го лекуват скрито вкъщи. Обвиняема за систематичното малтретиране на детето е и майката Стела Алексиева, която беше освободена против подписка предходната седмица.

" Преценката на държавното обвиняване е, че тя има съучастническа активност и то като причинител в нанасянето на тази междинна телесна щета ", уточни Бригита Байрякова, прокурор в Районна прокуратура- Пловдив.

От прокуратурата в понеделник оповестиха, че ще стачкуват освобождението на майката.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР