Pegasus, която е проектирана да бъде невидима. Това сравнение определено

...
Pegasus, която е проектирана да бъде невидима. Това сравнение определено
Коментари Харесай

"Единствена в света": 88-метровата суперяхта, проектирана да бъде невидима


Pegasus, която е проектирана да бъде невидима. Това съпоставяне несъмнено е мъчно за усвояване, а повода за това е, че отличителното на суперяхтите е тъкмо тяхната визия и дизайн, проектирани да бъдат забелязвани.

Новата идея е на Джоузеф Форакис Дизайн. Суперяхтата е проектирана да изчезне на назад във времето. Тя е разказана като на практика невидима както във връзка с дизайна, по този начин и във връзка с околната среда.



Суперяхтата е дълга 88 метра и ще бъде първата в света, която е отпечатана 3D. Нейният основател е бил въодушевен до момента в който е бил на плаж в Гърция.

„ Бях въодушевен да основа яхта допустимо най-близо до морето и природата, направена все едно от облаци, плаващи над водната линия. Исках да почета природата, като суперяхтата се слее с нея и стане съвсем невидима “, споделя той в изказване.

Снимка: Jozeph Forakis Design


Огромният транспортен съд ще има дизайн от огледала, с цел да може да се отразява заобикалящата го среда, а по този метод суперяхтата да се слее с нея.

Надстройката на суперяхтата би трябвало да бъде оборудвана със слънчеви панели, които да зареждат електролизатори, извличащи водород от морска вода.

След това водородът ще се преобразува в електричество, което ще се съхранява в литиево-йонни акумулатори, а те от своя страна могат да се употребяват за зареждане на операционните системи на кораба.

Концепцията на Pegasus е да има нулеви излъчвания. Суперяхтата ще изисква по-малко сила, пространство и време, в сравнение с която и да е било друга.

Вътрешната ѝ част ще бъде оборудвана с разнообразни улеснения, в това число клуб за билярд, с басейн, голяма хидромасажна вана и сгъваеми балкони.



Отличителна линия на интериора е „ Дървото на живота “, което се простира през всичките четири палуби, свързани с вита стълба, и служи като ядро на хидропонна градина, доставяща прясна храна и пречистваща въздуха.

Суперяхтата може да бъде подготвена от пет до седем години. Очаква се тя да бъде показана действително за първи път до 2030 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР