Пеевски не го познавам. Бившатасъпруга на Петър Петров-Еврото отрича да

...
Пеевски не го познавам. Бившатасъпруга на Петър Петров-Еврото отрича да
Коментари Харесай

Любена Павлова: Магистрати и полицаи бяха на заплата от 2 000 до 20 000 лв. при Пепи Еврото

" Пеевски не го познавам ". Бившатасъпруга на Петър Петров-Еврото отхвърля да е виждаланякогашния му сътрудник Делян Пеевски. Тя посочи, че той й е бил комшия, само че отхвърли да се познава с него. По думите й е просто съвпадане, че той живее наоколо.

Павлова обаче признава във втората част на изявлението с нея, оповестено от Антикорупционния фонд,че доста следователи, прокурори, съдии и служители на реда са били " на заплата " при Пепи Еврото.

" Не са клюки. На някои се даваше по 2 000 лева, на някои по 5 000 лева, имаше по 10 000 лева, имаше и по 20000 лева Следователи, прокурори и съдии. Имаше и служители на реда, които взимаха пари. Всеки си има своите проблеми.Някой е имал заболели родственици, друге имал деца.Невсички са били корумпирани и отпадъци. Имало е и читави хора – всеки със своите аргументи. Не всичко постоянно е било непременно, не всеки е правил всичко ", посочи Павлова.

Тя уточни, че несъмнено " Осемте джуджета " е единственият ресторант, в който отиваш и си тръгваш с пари.

Тя описа повече за сдружението, което управлява - План Б. Тя изясни, че неговата го е основала с задачата да разкрива корупция в правосъдната система и да пази хората. " За доста направихме положителни неща, само че останах известна с това, че съм подскачала пред правосъдната палата за Сотир Цацаров. Това беше по този начин, само че единствено това се видя ", съобщи Любена Павлова и посочи, че не съжалява, че е защитавала тогавашния основен прокурор.

" Не всички хора в правосъдната система са идентични. Не всички са черни, не всички са бели. Това, че е един е подкупен, не значи, че всички са. Не знам господин Цацаров на какъв брой хора е оказал помощ.Сигурна съм, че не са малко. Когато си от другата страна и прокуратурата тръгне против теб, несъмнено, че няма да си удовлетворен ", добави тя.

На въпрос Цацаров обвързван ли е с Петър Петрови мрежата му на въздействие, Любена Павлова отговори, че Петров е работил под Сотир Цацаров, до момента в който е бил в правосъдната система. " До 2015 година беше шеф на Столично разследване. Докато беше в системата беше по-нормален ", уточни тя.

Любена Павлова сподели, че в " Осемте джуджета " са ходили членове на Висш съдебен съвет -и настоящи, и предходни. Запитана виждала ли е хора от Министерство на вътрешните работи в ресторанта, тя отговори, че е виждалавсякакви хора. " Не намирам смисъл и причина да ги разясня ", посочи Павлова.

" Не всички прикрито би трябвало да става очевидно, или най-малко не в този момент. За всяко нещо си има време. Някои неща не считам,че има причина да ги споделям въобще в миналото ", съобщи още тя.

" Моите компании са мои компании. Нямам един лев неплатен налог. Излязох от близо тригодишна проверка и в този момент ми вършат втора и всичко излиза. Моята активност е била доста по-различна от активността на господин Петров. Никой не се е оплакал от мен ", изясни Павлова.

Тя посочи, че единствено е чувала и чела по какъв начин се перат пари, само че не го еправила.

За Борислав Сарафов Павлова сподели, че са били близки фамилни другари. " Много пъти е бил проводник на ползите на господин Петров. Заедно ходихме до Делта хил да си избираме къщи ", уточни тя.

За прокурорът Емилия Русинова Павлова разяснява, че е била част от мрежата и даже е билаот постоянните контрагенти.

" Тържище на бъдеще. На всякакво -кариерно, финансово. Отделно се решаваха и проблемите на хората, а други се създаваха ", сподели Павлова, помолена да опише в резюме схемата за търговия с въздействие в правосъдната система, построена от Петров.

На въпроса какъв брой коства един магистрат, тя отговори, че всеки си има цена. " Обикновено е ниска, просто тъй като хората толкоз си костват ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР