Пеевски не е олигарх, той е дефиниция на олигарх. Той

...
Пеевски не е олигарх, той е дефиниция на олигарх. Той
Коментари Харесай

Пеевски не е олигарх, той е дефиниция на олигарх

Пеевски не е олигарх, той е формулировка на олигарх. Той е малцинство и е на власт, управлява цялата изпълнителна и законодателна власт, персонално и посредством мрежите за въздействие.

Това разяснява в профила си в обществените медии Илиян Василев.

Само за пет години персоналното му благосъстояние набъбна повече от 100 пъти!? /това е единствено по обществени данни на медиите/, което го прави моделен клиент на КОНПИ. Но той владее и прокуратурата и КОНПИ, което му подсигурява безотговорност.

Какво от това благосъстояние се дължи на негова персонална иновативност, на изключителни управнически умения и пазарно позициониране, на някакъв артикул, който можете да разпознаете? Може би в него припознаваме нашия Илон Мъск, или Цукърбърг. Може би е заложил на биткойни преди пет години и през днешния ден е в стратосферата на тяхната полезност? Може би е спекулирал на интернационалните тържища и ловко е вложил в акции, скъпи книги? Може би е печелил нонстоп джакпотите на всички държавни и частни игри на хазарт.

Нищо от горното - точно по дефиницията на понятието "олигарх ", той употребява заслоните и директното подпомагане на властта, с цел да усили благосъстоянието. Инициира разбиването на КТБ, с цел да придобие без конкуренция активите и. Печели държавни поръчки "на едро ".

Да, времето изтича за някого и е добре да се огледа в огледалото, дали не е за него.

От тук нататък страните, в които ще може да отиде, ще стават все по-малко, а парите му все по мъчно ще намират кей. Броят на защитата му, която е повече от тази на президента, ще се множи, а несигурността още повече. Защото по пътя си прегазва доста хора, оставя доста унизени, ограбени, насилени, а това ражда предпочитание за възмездие.

Защото не става по-богат за сметката на персоналните си старания и достолепия, а тъй като лишава непознатото или общото. Ако възмездието не го настигне през българското правораздаване, неизбежно ще го откри отвън страната. И то през тази 2018 година.

Никакъв Доган, никакъв Цацаров, никакъв Борисов няма да му оказват помощ, с цел да получи оценката и сметката на своите дейности.

Тоталният надзор върху медиите може да му сътвори и поддържа виртуално чувство за триумф и всемогъщие, само че не може да ги трансформира в действителност. Парите не могат да му купят мечтаното самопризнание, тъй като в обществото никой не е чул да е оказал помощ на някой - посредством щедрост или човеколюбиво деяние. А занапред му следва да живее дълъг, дай боже, живот в общество, което го презира поради свръхегоизма и неналичието на обикновено възпитание и примирение. Стените към него ще стават все по-високи и все по-чупливи.

От това каква по-голяма присъда?

И най-после ще каже -и защо ми беше всичко това?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР