Пеевски бе предложен от ДПС на мястото на Гюнер Ахмед.

...
Пеевски бе предложен от ДПС на мястото на Гюнер Ахмед.
Коментари Харесай

Как Пеевски стана част от комисията по конституционни въпроси?

Пеевски бе препоръчан от Движение за права и свободи на мястото на Гюнер Ахмед. След гласуването в пленарна зала предлагането стана и факт. " За " гласоподаваха ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. " Против " гласоподаваха представителите на Българска социалистическа партия и ПП-ДБ. Осем се въздържаха. " Възраждане " не участваха в гласуването.

.

Тук се появиха и несъгласията. ПП-ДБ упрекнаха " Възраждане ", че изкуствено са свалили кворума и това е причина Пеевски да бъде определен за член на комисията. Партията на Костадин Костадинов на собствен ред упреква ПП-ДБ. Според анализатори обаче казусът е с плаващите болшинства, които са създали това допустимо.

Изборът на Пеевски през вчерашния ден провокира скандал. Явор Божанков от ПП-ДБ се опита да се изкаже от трибуната на Народното събрание, само че депутатите от " Възраждане " го наобиколиха и не му разрешиха да приказва.

 

" С какви очи тъкмо този човек от 240 келеша избраха за този пост? Изборът му е гласуван още на първо място да бъде контрактувано ”, уточни пред bTV Мажд Алгафари, преводач. Според него Народното събрание е " развалина " и " руина ", а постигнатото съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ е " брак по сметка ".

 

" Това е номинация на Движение за права и свободи. Те излъчват фигура, която е най-малкото спорна. Отговорност носят Движение за права и свободи и гласувалите за тази номинация. Вярно е и друго – с цел да има конституционна смяна, има потребност от квалифицирано болшинство, а това болшинство с " Възраждане ” няма по какъв начин да се реализира ", разяснява Ружа Смилова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР