, Педро СанчесШестте писма с експлозиви бяха изпратени между 24

...
, Педро СанчесШестте писма с експлозиви бяха изпратени между 24
Коментари Харесай

Един човек е пратил писмата бомби до испанския премиер и украинските посолства

, Педро Санчес

Шестте писма с експлозиви бяха изпратени сред 24 ноември и 2 декември до премиера Педро Санчес, министъра на защитата Маргарита Роблес, посолствата на Украйна и Съединените щати, до военновъздушната база в Торехон де Ардос и до оръжейната компания Instalaz

Испанската полиция към този момент направи първите разкрития при следствието на шестте плика с пиротехнически материал, които дойдоха през последните дни, оповестява БНР. Според тях те са изпратени от Валядолид.

Изразените по-рано съмнения, че индивидът, които е изпратил минимум четири от писмата, е еднакъв, към този момент се удостоверяват. Става въпрос за мъж, който е пуснал пратките по пощата от Валядолид. Това стана известно от отчета на Националната полиция до състава на съда, поел делото. Той е достигнал до някои медии, съгласно които в него категорично се споделя, че лицето към момента не е разпознато. Под натиска на публицистите за повече информация министърът на защитата Маргарита Роблес съобщи:

„ По тази тематика би трябвало да сме всички доста деликатни, доста дискретни, полицията работи също доста дискретно. Мисля, че е добре да не спекулираме и да оставим полицията да си свърши работата. “

Шестте писма с експлозиви бяха изпратени сред 24 ноември и 2 декември до премиера Педро Санчес, министъра на защитата Маргарита Роблес, посолствата на Украйна и Съединените щати, до военновъздушната база в Торехон де Ардос и до оръжейната компания Instalaza. По-късно в украинското посолство дойде още едно - с скотски очи в него, само че такива бяха изпратени до няколко дипломатически задачи на Украйна в Европа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР