Педро Санчес ще кара сноуборд с жена сиНе всички западни

...
Педро Санчес ще кара сноуборд с жена сиНе всички западни
Коментари Харесай

Тръмп стана Торбалан, а Мей заседна в комин

Педро Санчес ще кара сноуборд с жена си

Не всички западни политици съумяха да решат значимите проблеми на своите страни преди Нова година. Съединени американски щати към момента е с разкритикуван бюджет, Англия е с разкритикуван проект за овакантяване на Европейски Съюз, а във Франция митингите на жълтите жилетки не престават. Лидерите на тези страни се лишиха от нормалните новогодишни празници – от каране на ски до отмора в резиденциите. Ето по какъв начин те се приготвят да посрещнат Нова година.

Съединени американски щати

В навечерието на Копеда медиите и обществените мрежи нарекоха президента Доналд Тръмп – Мр. Гринч – похитителят на Коледа (Торбалан), поради неговите изяви през декември, с които провокира единствено неспокойствие. Президентът си завоюва прозвището на зеленото творение от класическата коледна новогодишна комедия по няколко аргументи.

Първо, политикът безусловно открадна Коледата от дете. На 24 декември Доналд и Мелания Тръмп отговаряха по телефона на децата от цялата страна. Едно от позвъняванията бе на седемгодишния Лойд Колман. Президентът го поздрави с Коледа и откакто научи на какъв брой години е, го попита: „ Все още ли вярвате в Дядо Коледа? Защото за седемгодишна възраст е необичайно, нали? “ Е, по-късно изданието Post and Courier заяви, че вярата на момчето в Дядо Коледа не е разтърсена.

Второ, президентът и конгресът оставиха към 800 000 държавни чиновници без заплати в навечерието на Нова година. На 22 декември федералното държавно управление на Съединени американски щати спря да работи, тъй като Конгресът и Белият дом не можаха да одобрят бюджета заради различията си по отношение на парите за строителството на граничната стена с Мексико. Над 380 000 чиновници от държавните институции излизат в неплатен отпуск, а още 420 000 ще работят гратис и евентуално ще получат своето обезщетение след одобряването на бюджета.

Трето, поради спирането на работата на държавното управление, освен стотици хиляди чиновници изгубиха заплатите си в навечерието на Нова година, само че и туристите в Съединени американски щати изгубиха опцията да видят всички забележителности. Изданието Hill описа, че заради некоординирания бюджет националните паркове са престанали да работят. Затворени бяха парковете Liberty Bell и Independence Hall във Филаделфия, президентската библиотека и музея на Джордж Буш-старши в College Station в Тексас.

И най-после, Доналд Тръмп открадна освен своята Коледа, само че и своята Нова година. След като разгласи, че държавното управление му стопира работата си, той промени и двуседмичната си почивка, която планираше да прекара в своята „ южна резиденция “ Мар-а-Лаго във Флорида.

Сега той се оплаква от тежката си орис в Twitter. „ Аз съм уединен в Белия дом в очакване на демократите да се върнат и да одобрят бюджета за извънредно значимата гранична сигурност. Някой ден това отвращение от страна на демократите ще коства на страната ни доста повече в сравнение с стената по границата с Мексико. Това е полуда! “.
 Тереза Мей редуцира празничната отмора на своя кабинет Тереза Мей редуцира празничната отмора на своя кабинет
Англия

Въпреки първичните проекти, Англия посреща Новата година без ясна визия за изискванията, при които ще напусне Европейски Съюз. Парламентът на страната към момента не е дал своя вот подписаното съглашение с Брюксел. Най-тежкият вид „ без договорка “, към момента е вероятен, а остават по-малко от 100 дни преди датата на излизане – 29 март.

Заради страховете си, че няма да успее да реализира единодушие по своя проект, министър председателят Тереза Мей не има намерение да почива и редуцира новогодишните празници на своя кабинет и вместо на 7 януари държавното управление ще стартира работа на 2 януари.
Не е известно по какъв начин самата премиерка ще посрещне Новата година, само че медиите й посветиха не една подигравка на тази тематика. „ Гардиън “ показва Тереза Мей като заседнала в комин Дядо Коледа, който не може да премине през отвора, поради прекомерно огромна торба с надпис „ Brexit “. В непосредствена непосредственост до премиерката, седи изтощен елен и си гледа часовника.
 Френският президент Еманюел Макрон Френският президент Еманюел Макрон
Франция

Френският президент Еманюел Макрон нямаше да има нищо срещу да покара ски на новогодишните празници, само че митингите на „ жълтите жилетки “, раздрусали Франция от средата на ноември, го принудиха на по-скромна почивка.

Според Le Parisien, „ проявлението на президента, по какъв начин кара ски на фона на митингите, няма да е добър сигнал “ и по тази причина в навечерието на Коледа, той посети Чад, където поздрави френските бойци и офицери, участващи в интервенция „ Бархан “. Френският министър председател Едуард Филип също предложи на своето държавно управление „ да си почине, само че да не прекалява “.
 Германският канцлер Ангела Меркел Германският канцлер Ангела Меркел
Германия

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер прекара Коледа, в родния си район, Северен Рейн-Вестфалия, дружно с майка си, а по-късно отиде на посетители на фамилията на брачната половинка си.
Как немският канцлер Ангела Меркел прекарва коледните празници, в никакъв случай не се знае авансово. От предходните години е известно, че госпожа Меркел прекарва редките си на брой почивки със брачна половинка си, професор Йоахим Зауер. За зимната си отмора, те постоянно отиват в Швейцария, където практикуват ски тичане, макар, че през 2014 година, по време на ски разходка, канцлерът счупи тазовата си кост.
 Испанският министър председател Педро Санчес Испанският министър председател Педро Санчес
Испания

Испанският министър председател Педро Санчес ще посрещне Нова година за първи път отпред на държавното управление. Той пристигна на власт през юни тази година, откакто консерваторът Мариано Рахой подаде оставка поради корупционен скандал. Подобно на европейските си сътрудници, новият министър председател наследи от 2018 година дълъг лист с нерешени проблеми, главният от които е рецесията в Каталуня. През декември поддръжниците на автономията проведоха голям брой митинги и блокираха каталунските пътища, а някогашните районни управляващи сътвориха държавно управление в сянка в Белгия.

За разлика от Мариано Рахой, Педро Санчес е подготвен да беседва със сепаратистите, само че към момента е надалеч от разрешаването на спора и заради това отсрочи решаването на тази рецесия за новата година. На 28 декември той показа пред испанския парламент отчет за миналата година, а по-късно възнамерява отмора в курорта „ Серлер “ в североизточна Испания. Там Санчес ще покара няколко дни сноуборд дружно с жена си и двете си дъщери.

(Превод за „ Труд “ –
Павел Павлов)


Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР