Педро Брионес, местен лидер на Revolución Ciudadana, партията на бившия

...
Педро Брионес, местен лидер на Revolución Ciudadana, партията на бившия
Коментари Харесай

Политически лидер в Еквадор бе убит

Педро Брионес, локален водач на Revolución Ciudadana, партията на някогашния президент Рафаел Кореа, беше убит през вчерашния ден в Еквадор, оповестява " Асошиейтед прес ".

Това беше доказано от Луиза Гонсалес, любимец на изключителните президентски избори в неделя и член на същата партия.

Така политическите убийства в страната стават три за последните четири седмици, в това число това на кандидата за президент Фернандо Вилависенсио, прочут с твърдата си позиция против проведената престъпност и корупцията.

Преди това бяха убити Агустин Интриаго, кмет на град Манта, и Омар Менендес, претендент за кмет на град Пуерто Лопес.

Брионес е убит в северната провинция Есмералдас. Все още няма детайлности по случая.

През последните три години Еквадор се трансформира в главен център за трафик на опиати, като в страната са убити хиляди души. Местни групировки които са тясно свързани с картелите там се борят за надзор над улиците, пандизите и маршрутите за опиати.

В изявление за " Асошиейтед прес " Гонзалес сподели, че е обновила защитата си след убийството на Вилависенсио, само че към момента отхвърля да носи бронирана жилетка с аргумента, че е християнка. " Имам религия в Бог; той е този, който се грижи за нас ", сподели тя.

Тя посочи, че в случай че стане президент възнамерява да заеме твърда позиция против престъпността, да прочисти полицейските сили, да усили контрола по границите на страната и да влага в съоръжение за правоприлагането.

Гонзалес разкритикува държавното управление на президента Гилермо Ласо за неналичието на надзор в пандизите. Според нея пандизчиите и проведената престъпност са ги трансформирали в свои бази.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР