Педагозите г-жа Йорданка Илиева и г-жа Елена Илиева от СУ

...
Педагозите г-жа Йорданка Илиева и г-жа Елена Илиева от СУ
Коментари Харесай

Учители от СУ „Николай Катранов“ – Свищов са победители в Националния конкурс за STEM науки в България

Педагозите госпожа Йорданка Илиева и госпожа Елена Илиева от СУ „Николай Катранов“ са национални спечелили в категория „ DIGITAL EXCELLENCE “ в 5-ия Национален конкурс за STEM науки в България, в който са взели участие 125 училищен плана.

Като Национални спечелили те ще получат документи и златни медали, както и списанието „ STEM обучение, нововъведения и познание “, в което ще бъде оповестена тяхната разработка на тематика „ Демонстрации на електрически вериги с „ Ардуино “ в часовете по физика и астрономия, информатика и осведомителни технологии “.

Двете учителки вземат участие за трети път в състезанието и обичайно са измежду отличените учители. Съгласно регламента на състезанието SUPER STEM преподавател (DIGITAL EXCELLENCE) е преподавател, който предизвиква учениците да се интересуват и любопитстват в региона на информационно-комуникационните технологии, програмирането, софтуерните технологии и други действия, свързани с цифровите запаси и принадлежности в учебно заведение.

В тазгодишното издание на състезанието измежду спечелилите на регионално равнище при учениците бе класиран и Константин Тодоров от IX „ а “ клас на СУ „ Николай Катранов “. Проектът му „ Ядрената сила “ ще бъде оповестен дружно с най-хубавите училищен разработки в третата книга „ STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР