Печените зеленчукови пръчици със сафрид са страхотна разнообразна и здравословна

...
Печените зеленчукови пръчици със сафрид са страхотна разнообразна и здравословна
Коментари Харесай

Печени зеленчукови пръчици със сафрид

Печените зеленчукови пръчици със сафрид са страхотна разнообразна и здравословна вечеря. По предпочитание се гарнира с чеснов сос.

Необходими Продукти

● тиквички - 2 бр.
● целина - 2 глави
● тиква матилда - 1/4 бр.
● сол
● черен пипер
● чесън - на прахуляк
● червен пипер
● олио
● розмарин
● сафрид - 1 кг
● лимонен сок - 1 с.л.
● чесън - 2 скилидки
● галета - 5 с.л.
● брашно - 3 с.л.
● чеснов сос - по избор

Начин на подготвяне

Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на пръчици, като се стараем да са с съвсем идентичен размер. Целината се обелва и нарязва на пръчици със подобен размер на тиквичките. Същото се повтаря и с тиквата Матилда - обелва се и се нарязва на пръчици, като е добре да се употребява от горната част, където няма семки.

Подготвените зеленчуци се подреждат в огромна тава, като не се смесват. Поръсват се на усет с всяка от изброените подправки - сол, черен и червен пипер и чесън на прахуляк. Поръсват се с повечко олио и добре се разбъркват.

Най-лесно с ръце, с цел да бъдат добре овкусени и омазнени. Поръсват се с малко розмарин. Пекат се за към 30-40 минути във фурната на 180 градуса с вентилатор.

През това време се подготвят рибките сафрид. Отрязват се главите и се почистват от вътрешностите, като се разрязва от дупчицата в долната част на рибата към главата. С помощта на дребна лъжичка могат да се извадят вътрешностите. Измиват се и се отцеждат.

Слагат се в дребна тавичка. Чесънът се обелва и пресира. При сафрида се прибавят лимоновия сок, чесъна и сол. Овалват се добре. В дълбока паница се смесват галетата и брашното.

Подготвя се намазнена тава. Всяка рибка сафрид се овалва в сместа и се подреждат в тавата. Пекат се до подготвеност или до златисто.

Печените зеленчукови пръчици със сафрид са страхотна разнообразна и здравословна вечеря. По предпочитание печената риба се гарнира с чеснов сос.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР