Печатът в Русия отразява вчерашното посещение на президента Владимир Путин

...
Печатът в Русия отразява вчерашното посещение на президента Владимир Путин
Коментари Харесай

Русия се подготвя за изостряне на епидемията от Ковид-19

Печатът в Русия отразява вчерашното посещаване на президента Владимир Путин в московска болница за инфектирани с новия ковид. Придружил президента, столичният кмет Сергей Собянин настояваше, че страната би трябвало да се готви за надалеч по-лоши времена, и за пръв път направи съществено самопризнание, че "всъщност болните са доста повече ", написа "Комерсант ".

"Виждаме, че много хора са си у дома, просто... е, не се изследват... Който се е върнал от чужбина, който може да си го разреши, седят си по вилите, в жилищата, в самоизолация, усещат се добре ", обяснил Собянин, предава Българска телеграфна агенция.

Той предизвести намерено, че следва огромен скок на епидемията в Москва и в цяла Русия, показва вестникът. "За него това бе наложителност, с която освен че е привикнал, а дни наред към този момент е живял в нея, продължава да живее и - популярност богу - се готви за нея ", се споделя в репортажа.

С визитата си при заболели от Ковид-19 Владимир Путин направи нещо, което не дръзна да стори към този момент никой от международните водачи - още повече преди онлайн срещата на върха на Г-20, прибавя "Комерсант ".

Новият вирус се популяризира съгласно два сюжета: азиатски, при който вълната от инфектирани "спада ", както стана в Китай и Южна Корея, и италиански - когато тя внезапно се надига. Русия би трябвало да се готви за "италианския сюжет ", предизвестява в изявление за "Московский комсомолец " Денис Проценко, основният доктор на инфекциозната болница.

След бурното изкупуване на хранителни артикули поради започващата зараза в Русия из обществените мрежи плъзнаха клюки, че внезапно ще нарастнат варивата, макароните и други храни, написа "Росийская газета ", чиито репортери обобщават обстановката в 30 от 85-те района на Руската федерация.

Обстановката там е друга. Някъде управляващите и търговията са работили превантивно и "цените не са нервозни ", а там, където взривът въпреки всичко ги е вдигнал, губернаторите задействат прокуратурата, полицията и постановат корав надзор. Но евтините артикули изчезват от щандовете, обобщава изданието.

В различен материал московският официоз разказва някои идни стъпки на съветските управляващи по отношение на настъплението на Ковид-19 в страната. Ще бъдат пренастроени част от 195-те хиляди банкомата в Русия, с цел да не връщат в оборота получени банкноти и да дават на хората единствено "чисти " пари, дезинфекцирани в банките. Ръководството на Чечения е забранило огромните сватбени церемонии, обичайни за Северен Кавказ, с цел да не се струпват доста хора на едно място. А Федералната адвокатска камара предлага провинциалните юристи да черпят опит от тези в Москва, които подават молби за евакуиране на следствените изолатори поради епидемологичната обстановка.

"Известия " осведоми за подготвян от икономическото министерство втори пакет от ограничения в поддръжка на браншовете, най-силно потърпевши от вируса към този момент - публичното хранене и хотелите. Ведомството предлага пролонгация по главниците на заемите, по-ниски санкции от минималните при нарушавания, позволение за работа без лиценз, в случай че предходният е изминал.

Същевременно следва държавното управление да получи нови компетенции за надзор върху бизнеса. Обсъжданите ограничения са уместни и настоящи, само че към този момент служителите единствено заявяват промени, без да ги трансформират в каузи, разясняват специалисти на всекидневника.

Туризмът в огромните градове на Русия може да изгуби 25 на 100 от годишните си печалби; коронавирусната рецесия може да нанесе непоправими вреди на ресторантския бизнес, предсказва "Известия " в друга публикация.

Всички наборници в Русия ще бъдат подлагани на тест за ковид, оповестява "Независимая газета ".

Пандемията още не се е отразила на боеспособността на съветската войска. Военните организират учения, тренировки, носят бойни наряди и в страната, и във военните й бази в чужбина, да вземем за пример в Сирия.

Планира се в точния момент да бъде сбъднат и пролетният набор. Нещо повече, изпращането на съветски експерти от войските за радиационна, химическа и биологическа отбрана в Италия ще им подсигури скъп опит, който ще могат да употребяват при потребност в Русия, отбелязва вестникът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР