Печатането на USB принтери може да е проблем за някои

...
Коментари Харесай

Бъг в Windows 10 „чупи” печатането на USB принтери


Печатането на USB принтери може да е проблем за някои консуматори на Windows 10
(снимка: CC0 Public Domain)

Някои п отребители на операционната система Windows 10 може да изпитат усложнения при потребление на USB принтери. Microsoft към този момент призна за съществуващия проблем и сега работи по отстраняването му.

Проблемът се демонстрира по два метода: дубликати на конфигурирани принтери се демонстрират в операционната система или документи, изпратени за щемпел, просто не се отпечатват посредством принтери, свързани посредством USB, съгласно обява на PC World.

Все още не е известно какво предизвиква грешката. Проблемът може да се появи след инсталиране на някоя от последните актуализации на софтуерната платформа. Microsoft не прецизира произхода на грешката, само че приканва потребителите да изпращат отчети за зародили проблеми посредством приложението Feedback Hub.
още по темата
Като краткотрайно решение за казуса с дублирането на конфигурирани принтери, потребителите могат да отворят секцията „ Принтери и скенери ” в настройките на операционната система и в случай че се окаже, че там се е появил принтер-дубликат, да опитат да печатат с него.

Ако желаят да печатат през истинската апаратура на принтера, тогава би трябвало да отворят свойствата на дублиращия принтер, да отидат в раздела „ Портове ” и да ревизират кой порт се употребява. След това би трябвало да следват същите стъпки в настройките на истинския принтер и да посочат същия порт, който се употребява в дубликата. Ако по-късно истинският принтер стартира да работи, тогава дубликатът може да бъде заличен.

В случай, че изцяло са изгубили опцията за щемпел посредством свързани USB принтери, потребителите могат да опитат да актуализират драйвера за щемпел или да преинсталират принтера. Това обаче не подсигурява, че казусът ще бъде отхвърлен.

Microsoft към този момент работи върху промяна на грешката, която предизвиква описаните усложнения при отпечатване на USB принтери в Windows 10. Все още не е известно по кое време компанията ще пусне „ кръпка ”, отстраняваща казуса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР