Печално известните БТР-и за Украйна за пореден път потеглят. Малко

...
Печално известните БТР-и за Украйна за пореден път потеглят. Малко
Коментари Харесай

Печално известните БТР-и за Украйна за пореден път потеглят

Печално известните БТР-и за Украйна за следващ път потеглят. Малко повече от месец откакто военният министър Тагарев разгласи, че " Операцията е в ход ", българската бронирана техника към този момент се товари на жп гарата в Нови Искър.

Сред бронираната техника има и машини БРДМ-2, съобщи Българска национална телевизия.

Бронетранспортьорите бяха събрани, само че чакаха румънска компания, която обезпечава железопътния превоз. Забавената помощ за фронта бе една от конфликтните точки сред ГЕРБ и ПП-ДБ, като в последните дни военният министър Тодор Тагарев бе неведнъж упрекван, че не е направил нищо да извърши решенията на държавното управление и Народното събрание, напомни dnes.bg. " България доста е помогнала. Знаете, че множеството от решенията за съответно оказаната помощ са класифицирани, само че България е една от страните, които оказва помощ най-вече ", съобщи в отговор на нападките министър Тагарев.

България чака румънска компания да уговори графика за транспортиране на 100-те БТР-а, които българският парламент реши да подари на Украйна. Това стана ясно от присъединяване на зам. министърът на защитата Атанас Запрянов по Българска национална телевизия.
След гласуването на решението за одобрение на съглашението с Украйна, президентът Румен Радев му наложи несъгласие, само че депутатите го отхвърлиха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР