Печално известен бизнесмен отново се изправи пред съда в Пловдив,

...
Печално известен бизнесмен отново се изправи пред съда в Пловдив,
Коментари Харесай

Известен бизнесмен: Полицаят каза Хванахме те, копеле!, биха ме и ме вкараха в патрулката

Печално прочут предприемач още веднъж се изправи пред съда в Пловдив, съобщи извънредно кореспондент на Plovdiv24.bg . Става въпрос за алкохолния необут Тодор Неделчев, който преди време бе наказан на две години и половина отнемане от независимост за това, че на 13 юли 2017 година блъсна с автомобила си 87-годишен велосипедист на улица " Авксентий Велешки " и по несъобразителност аргументи гибелта му.

Неделчев има също по този начин присъда за владеене и разпространяване на подправени монети, както и за продажба на безакцизен алкохол.

В Пловдив и района той е прочут като притежател на винпрома в село Първенец, притежаван посредством фамилната му компания " Джиро трейд ".

Сега предприемачът бе упрекнат от пловдивската прокуратура, че противозаконно е пречил на орган на властта - двама младши полицейски инспектори, да изпълнят отговорностите си по работа от Закона за придвижване по пътищата.

Инцидентът е от 15 януари 2022 година. Според обвиняването Тодор Неделчев е осуетил осъществяване на инспекция, като не е реагирал на подаден от патрулката звуков и светлинен сигнал за прекъсване, не е спрял и посредством интензивно бягство е отказал да извърши нарежданията на полицейските органи и оказал опозиция при задържането му.

За сходно действие законът планува до 3 години отнемане от независимост или налагане на административно наказване - санкция. Прокурорът по делото изиска 1 година затвор за Тодор Неделчев, при в началото непоколебим режим.

След това съдията по делото на Районен съд - Пловдив даде опция на обвинения да даде пояснение по отношение на случката в средата на януари.

Ето какво описа в правосъдната зала Тодор Неделчев:

По никакъв метод не съм осуетявал инспекция на полицията и не съм бягал, това е неистина. Отидох да видя сина си, който живее с майка си в Първенец. Гостувах на хората и към 22,30 часа потеглих да се прибирам. Не съм пил алкохол. Аз имам няколко болести – високо кръвно, висока захар и пия хапчета. Алкохол не използвам.

Малко, откакто потеглих с колата, видях зад мен кола. Не разбрах, че е полиция и че желаят да ме спрат. Просто в огледалото видях два светещи фара, не съм виждал синя светлина. Продължих да карам и по едно време ми се чу звуков сигнал.

Спрях касетофона в колата и тогава ясно чух сигнала на колата и стопирах. Цялото така наречен гонене е траяло не повече от 7-8 минути. Излязох от колата, направих 2 крачки и единият служител на реда ме хвана за лявата ръка и я изви мощно зад тила ми. Каза: Сега те хванахме, копеле! Колега, дай белезниците!

Явно са ме следили през целия ден. Получих няколко удара в лицето, сложиха ми белезниците и ме вкараха в колата. Главата ме болеше от ударите и отхвърлих да давам проба за алкохол на дрегер. Взеха чантата с персоналните ми документи и ме откараха в Първо районно. Там на едно огледало видях, че лицето ми е подуто и желаех да ме заведат на доктор. Обадих се на моя юрист и той също ме посъветва да се прегледам.

Снимаха ме на рентген, а лекарят след това сподели, че нямам нищо счупено. Кръвоизливът по лицето щял да мине след време. Отказах да давам кръвна проба за алкохол, върнаха ме в районното и на другия ден ме освободиха.

В последна сметка, откакто изслуша двете страни, съдията по делото наложи административно наказване за Тодор Неделчев - санкция от 2000 лв. .

Прокурорът бе безапелационен пред Plovdiv24.bg , че ще апелира това решение в планувания от закона период и ще продължава да упорства за ефиктивна присъда отнемане от независимост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР