Печалбите на Tesla са се сринали с 55% до 1,13

...
Печалбите на Tesla са се сринали с 55% до 1,13
Коментари Харесай

Печалбите на Tesla се сриват с 55%

Печалбите на Tesla са се сринали с 55% до 1,13 милиарда $ през първото тримесечие по отношение на същия интервал на 2024 година, заяви TechCrunch.

Основната причина е спадът на цените на електрическите автомобили и увеличената конкуренция. Но на второ място са множеството гафове и проблеми за компанията на Илон Мъск.

Преди седмица Tesla изтегли всички продадени досега пикапи от серията Cybertruck заради немислим гаф - поставка на педала за газта е залепена неприятно и може да се откачи по подобен метод, че да го блокира, когато е натиснат до дъно. Множество купувачи се оплакаха от наслойка, неприятен надзор на качеството на произвеждане, и автоматизиран багажник, кадърен с лекост да откъсне пръстите на човек.

Вчера пък водач на Tesla Model S получи обвиняване в гибел по несъобразителност, откакто автомобилът му умъртви мотодржия в щата Вашингтон. Шофьорът присъединил " автопилота " на Tesla и зяпал телефона си. Софтуерът пренебрегнал 28-годишния мъж на мотор и го прегазил.

От Tesla общоприетоо си измиват ръцете от такива произшествия, само че те повреждат репутацията на компанията.

Хората на Мъск настояват, че множеството производители на коли дават преимущество на хибридите пред цялостните електрически автомобили, което слага " под напън " приемането на електрически автомобили по света. Tesla не създава хибриди и смята, че това е неверната тактика.

Компанията среща и доста проблеми с производството - след пожар във фабриката им в Берлин и забавяния в тази в Калифорния, въпреки те към този момент да са обезщетени. 

Tesla неотдавна понижи цените на колите си в Съединени американски щати и Китай с 2000-3000 $ - с цел да усили броя на продажбите, само че към момента създава по-малко коли от предходни години. Отлага се и произвеждането на ванът Tesla Semi с още най-малко година.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР