Печалбите на Sony спадат, тъй като то предупреждава за въздействието от филмовите стачки в САЩ

...
Печалбите на Sony между април и юни се сринаха със
Коментари Харесай

Печалбите на Sony между април и юни се сринаха със 17%, тъй като нарастват притесненията относно щетите по приходите от стачка в филмов сектор

От YURI KAGEYAMA AP Business Writer 9 август 2023 г., 3:27 ч. Печалбата на AMSony Corp. за първото фискално тримесечие възлиза на 217 милиарда йени (1,5 милиарда долара), което е спад от 261 милиарда йени преди година.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Тримесечните продажби се повишиха с 33% до 2,96 трилиона йени (21 милиарда долара), тъй като продажбите за периода нараснаха в игрите и мрежовите услуги, музикалния бизнес, финансовите услуги и решенията за изображения.

Sony каза, че резултатите са получили тласък от благоприятния обменен курс. Йената се понижава напоследък, търгувайки се на около 143 йени за долар, а слабата йена е плюс за японски износители като Sony.

Приходите на Sony във филмите сегментът се очакваше да пострада поради стачките на Гилдията на американските писатели или WGA и Гилдията на екранните актьори - Американската федерация на телевизионните и радио артисти или SAG-AFTRA.

Датите на пускане на филми, както и доставките на телевизионни сериали, се забавят, според Sony.

Sony каза, че е доставила 3,3 милиона от своите PlayStation 5 конзоли за видеоигри през тримесечието до юни. Sony изчислява, че 108 милиона души са активни потребители на своята мрежа за онлайн игри Sony, което е с 5 милиона потребители повече от преди година.

Сред скорошните най-печеливши музикални издания на Sony бяха албумът “SOS” от SZA, “Endless Summer Vacation” на Майли Сайръс и “Harry's House” от Хари Стайлс.

Sony повиши прогнозата си за печалба за цялата година до 860 милиарда йени (6 милиарда долара) от по-ранна прогноза за печалба от 840 милиарда йени (5,8 долара). Това е по-малко от печалбата, която регистрира предходната година от 1 трилион йени.

___

Юри Кагеяма е в Twitter https://twitter.com/yurikageyama

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР