Печалбите на петролните и газови компании в света през 2022

...
Печалбите на петролните и газови компании в света през 2022
Коментари Харесай

Какви са огромните печалби на петролните и газови компании в света за миналата година

Печалбите на петролните и газови компании в света през 2022 година скочиха до общо към 4 трилиона $, от приблизително 1,5 трилиона $ през последните години. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Международната организация по енергетика (МАЕ) Фатих Бирол, заяви Reuters.

Въпреки тези високи облаги, страните зависещи в огромна степен от приходите от петрол и газ, би трябвало да се приготвят да понижат зависимостта си от петрола, защото търсенето ще спадне в дълготраен проект, уточни Бирол посредством видеовръзка по време на конференция в Осло.

" Особено страните от Близкия изток би трябвало да диверсифицират своите стопански системи. Според мен COP28 (Срещата на върха за климата) може да бъде отличен крайъгълен камък за смяна на ориста на страните от Близкия изток ", споделя Бирол.
 Как ще повлияе на цените на петрола решението на ОПЕК+, да не се трансформират квотите за рандеман
Как ще повлияе на цените на петрола решението на ОПЕК+, да не се трансформират квотите за рандеман

Каква е " удобната " цена за петрола за страните експортьорки

" Вече не можете да управлявате страна, чиято стопанска система е 90% подвластна от приходите от нефт и газ, тъй като търсенето на нефт ще намалее ", отбелязва той.

Домакин на тазгодишните договаряния за климата на Организация на обединените нации ще бъдат Обединените арабски емирства (ОАЕ), които са членове на организацията на страните експортьорки на нефт ОПЕК+.
 Русия
Русия " непринудено " редуцира добива на нефт с 500 000 барела дневно - какво следва

Към момента страната продава целия придобит размер петрол
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР