Печалбите и приходите на Apple Inc. за последното тримесечие надвишиха

...
Печалбите и приходите на Apple Inc. за последното тримесечие надвишиха
Коментари Харесай

Акциите на Apple Inc. се устремяват към рекордни върхове след много силни финансови резултати



Печалбите и приходите на Apple Inc. за последното тримесечие надвишиха значително прогнозите на Уолстрийт, като софтуерният колос регистрира най-хубави в историята финансови резултати за интервала април - юни, залагайки на мощно показване и през идващото тримесечие.

Това докара до стабилен растеж на акциите на Apple на извънборсовата търговия с към 4% към 198$ за акция, което допуска, че по време на действителната търговия на Уолстрийт по-късно през днешния ден те могат надвишат досегашния връх от близо 196$ за акция.

Печалбата на производителя на смарт телефони iPhone набъбна през последното тримесечие до 11,52 милиарда $, или по 2,34$ за акция, по отношение на 8,72 милиарда $, или 1,67$ за акция тъкмо преди година, до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за облага в размер на 2,18$ за акция. В същото време приходите (продажбите) на Apple Inc. набъбнаха със 17% до 53,27 милиарда $ от 45,41 милиарда $ преди година, надвишавайки осреднената прогноза за продажби в размер на 52,34 милиарда $.

Apple Inc. завърши последното тримесечието със междинна продажна цена на смарт телефоните iPhone от 724 $, до момента в който Уолстрийт залагаше на осреднена цена от 693 $ за брой. Компанията е продала през последното тримесечие 41,3 милиона iPhone, генерирайки доходи в размер на 29,91 милиарда $ по отношение на 41,03 млн. броя преди година и доходи за 24,85 млн. броя. Въпреки че продажбите на iPhone се покачиха със скромните към 1%, приходите от продажбите набъбнах с цели 20% посредством най-много на първокласния iPhone X, чиято цена надвишава доста тази на iPhone 8 и на предходните модели.

Технологичният колос предвижда и много високи доходи за тримесечието до края на септември в размер сред 60 и 62 милиарда $ - над предстоящите от Уолстрийт продажби в размер на 59,5 милиарда $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР