Печалбата за третото тримесечие на Morgan Stanley е спаднала с

...
Печалбата за третото тримесечие на Morgan Stanley е спаднала с
Коментари Харесай

Печалбите на Morgan Stanley падат с 9% заради инвестиционното банкиране

Печалбата за третото тримесечие на Morgan Stanley е спаднала с 9% по отношение на миналата година, наранена от внезапен спад в сключването на покупко-продажби, регистрира финансовата организация, представена от The Wall Street Journal.

Приходите от капиталово банкиране са спаднали с 27% до 938 милиона $. Таксите, получавани от съвещания на корпоративни клиенти при сливания и придобивания са паднали с над 30%. Същото се случва и с приходите от предложение на облигации.

Много огромни банки се борят с продължаващото закъснение на сключването на покупко-продажби, само че Morgan Stanley се оправя по-зле от останалите, отбелязва  WSJ.

JPMorgan Chase регистрира лек спад в приходите от капиталово банкиране, а Citigroup и Bank of America регистрираха облаги. Приходите от капиталово банкиране oостават съвсем непроменени в Goldman Sachs.

По-високите лихвени проценти и опасенията за допустима криза пречат на доста корпоративни ръководители да завършат покупко-продажби или да изведат фирмите си на борсата. Това закъснение, почнало предходната година, продължава по-дълго, в сравнение с доста банкери чакаха.

Акциите на Morgan Stanley се намалиха с близо 3% по време на предпазарната търговия.

Като цяло банката регистрира облага от 2,4 милиарда $ - или 1,38 $ на акция. Това надминава предстоящите от анализаторите 1,28 $ на акция, съгласно оценки, събрани от FactSet.

Приходите са нарастнали с 2% до към 13,3 милиарда $, почти в сходство с упованията на анализаторите.

Приходите от търговия на Morgan Stanley са паднали с 4%. Такъв спад има и при JPMorgan, при Goldman са без смяна, а Citigroup и Bank of America означават растеж.

 

Приходите от ръководство на персонално благосъстояние, които нормално пазят Morgan Stanley в нестабилни интервали, са нарастнали с 5% до 6,4 милиарда $, а звеното съставлява съвсем половината от общите доходи на компанията през тримесечието.

Индивидуалните клиенти на Morgan Stanley наброяват 8,1 милиона в края на септември, което е с 4% повече от преди година. Те обаче търгуват по-рядко. Средният дневен брой покупко-продажби на дребно, обработени от компанията, е към 735 000, което е спад от 805 000 преди година.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР