Печалбата за първото тримесечие на Самсунг Електроникс“ може даспадне с

...
Печалбата за първото тримесечие на Самсунг Електроникс“ може даспадне с
Коментари Харесай

14-годишно дъно: Самсунг очаква спад в печалбата с 95%


Печалбата за първото тримесечие на „ Самсунг Електроникс “ може да
спадне с повече от 95% на годишна база до 14-годишно дъно, защото продажбите на чипове за памет са наранени от световен срив, оповестиха от компанията, представени от Агенция Франс Прес.

Слабото търсене и внезапният спад на облагата накараха софтуерния исполин да разгласи, че ще понижи „ доста “ производството на чипове за памет. За интервала януари-март облагата се чака да спадне с 95,7% до 600 милиарда вона (455 млн. долара), което е най-ниското ѝ равнище от първото тримесечие на 2009 година насам, оповестиха от компанията до регулаторните органи.

Очакваният спад в продажбите се дължи на „ продължаващото едва търсене на ИТ артикули, което утежни резултатите на целия бранш “, се споделя в изказването.

„ Намаляваме производството на чипове за памет до рационално равнище “, добави компанията, заявявайки, че е „ натрупала задоволително ресурси от избрани артикули с чипове, с цел да отговори на изменящото се пазарно търсене по нататък “.

Самсунг ще продължи да влага в инфраструктура, както и в научноизследователска активност в очакване, че „ в дълготраен проект се планува устойчиво търсене (на чипове) “.

Решението за редуциране на производството докара до повишаване на акциите на софтуерната компания с повече от четири % с очакване, че цените ще се възстановят отсега нататък.

Конкурентът SK Hynix пък скочи с повече от 6%.

Samsung направи равносметка при оповестяването на „ постоянните продажби на новата серия Galaxy S23 “ от подразделението си за смарт телефони, съобщи в отчет анализаторът Хан Донг-хи от SK Securities.

„ Но защото подразделението за памет работи на загуба, неизбежно е облагата да бъде на границата на рентабилността. “

Самсунг е най-големият производител на смарт телефони в света и водещото дъщерно сдружение на „ Самсунг Груп “, несъмнено най-големият от фамилните конгломерати, които преобладават бизнеса в четвъртата по величина стопанска система в Азия.

Корейските производители на чипове, отпред със Самсунг, се радват на рекордни облаги през последните години, защото цените на техните артикули се покачват, само че забавянето на международната стопанска система нанесе удар върху продажбите.

Неотдавнашният спад в облагите не е възпрял компанията да прави смели вложения – през март тя разкри проектите си да отдели 227 милиарда $ през идващите две десетилетия за построяването на най-големия център за чипове в света в Йонгин, южно от Сеул.

Планът е част от устрема на южнокорейското държавно управление да влага съществено в шест основни технологии, в това число чипове, екрани и акумулатори – все области, в които софтуерните колоси на страната към този момент са се утвърдили.

Очаква се Самсунг да разгласява окончателния си доклад за приходите в края на този месец.

Източник: БГНЕС

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР