Печалбата на японската SoftBank се е сринала с 99% за

...
Печалбата на японската SoftBank се е сринала с 99% за
Коментари Харесай

Печалбата на SoftBank се срина с почти 100%

Печалбата на японската SoftBank се е сринала с 99% за последното тримесечие, демонстрират данни на самата финансова институция. Основният мотор на този спад е капиталовото отделение на банката - Vision Fund, който регистрира загуба от 2,05 милиарда $.

Разбира се, повода за извънредно слабото показване на Vision Fund са вложенията му в софтуерни стартъпи като WeWork, чието несполучливо първично обществено предложение срина цената ѝ. Освен нея, Vision Fund е вложил общо 74,6 милиарда $ в още 87 компании към края на декември предходната година. Общата оценка на тези инвестиции е възлизала на 79,8 милиарда $ към края на 2019 година

Печалбата на цялата група възлиза на 2,6 милиарда йени (23 млн. долара) за трите месеца, приключващи в края на декември предходната година, което е оскъдна сума спрямо година по-рано, когато тя възлизаше на 438 милиарда йени. Средното очакване на анализаторите беше за облага от 345 милиарда йени, съобщи Reuters.

Най-сериозната загуба на капиталовото отделение беше точно през третото тримесечие на предходната година, когато стана ясно, че WeWork не може да реализира първично обществено предложение. Тогава фондът регистрира оперативна загуба от 8,9 милиарда $.

От тогава обаче огромна част от фирмите в портфолиото на банката също се показват извънредно едва и немалка част от тях трябваше да освобождават чиновници, с цел да подобрят представянето на финансите си. Самата банка също се раздели с някои основни чиновници наскоро. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР