Печалбата на BMW нарасна с 10% през третото тримесечие, след

...
Печалбата на BMW нарасна с 10% през третото тримесечие, след
Коментари Харесай

Продажбите в Китай увеличиха печалбата на BMW за третото тримесечие

Печалбата на BMW набъбна с 10% през третото тримесечие, откакто търсенето на първокласни коли в Китай съумя да компенсира свиването на европейския и американския пазар, излиза наяве от последния счетоводен доклад на компанията.

През същата динамичност мина и главният съперник на компанията Mercedes. В случая на производителя от Бавария, облагата преди облагане с налози се повиши до 2,46 милиарда евро, главно поради продажбите на коли във високия сегмент от портфолиото ѝ, които порастват с 8,6%. Сделките с електрически автомобили и хибриди порастват с 50% през миналата година.
 BMW пуска първия
BMW пуска първия " парещ хечбек " с ti версия от 20 години насам

128ti ще се прицели в бързите най-скоростните разновидности на съперниците си Golf и Focus – GTI и ST

Така общо за миналото тримесечие продажбите се повишават с 9,8%, като мотор е Китай, където растежът е от 31%.

Приходите преди облагане с налози и лихви към този момент още веднъж са положителни - 6,7% по отношение на -10,4% през предишното тримесечие. Нещо повече, те са с 0,1 процентен пункт по-високи спрямо третото тримесечие на 2016 година

Това е доста по-висока стойност от предстоящото дори и от самата компания, съгласно която марджът на EBIT щеше да е сред 0 и 3%. Все отново прогнозата ѝ за цялата 2020 година остава занижена.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР