Печалбата на “Български спортен тотализатор възлиза на 53,2 млн. лева

...
Печалбата на “Български спортен тотализатор възлиза на 53,2 млн. лева
Коментари Харесай

„Труд“: Тъмни страсти около милионите на тотото

Печалбата на “Български състезателен тотализатор ” възлиза на 53,2 млн. лв. за 2021 година
Спорни реакции към решенията за новия Управителен съвет на тотото, споделили от спортните среди, написа. Повод за това беше неочакваната промяна на управлението на тотализатора от страна на спортния министър Радостин Василев. Много от тях позволиха, че към милионите на тотото са се възбудили не доста ясни пристрастености, свързани с тяхното ръководство в социална и не до там социална изгода.

Новата власт прояви чудноват вкус към милионите на тотото и съумя да забърка кадрови и управнически безпорядък даже в структурата на държавното дружество “Български състезателен тотализатор”. След като министърът на спорта Радостин Василев (ИТН) назначи без конкурс и асортимент на претенденти нов директорски съвет, Софийски градски съд спря вписването на попълненията в борда на тотото.

Със заповед №РД 09-52/ 21.01.2022 година Василев подреди да бъдат освободени членовете на настоящия директорски съвет - част от тях национали, а на тяхно място е назначил съпартийци и народен представител от досегашната си парламентарна група.

Най-странното било, че Радостин Василев маха настоящото управление на тотото в лицето на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов в миг, в който от там показват доста положителни финансови индикатори за последните месеци. В момента облагата на “Български състезателен тотализатор” възлиза на 53,2 млн. лв. за миналата 2021 година, а за 2020 година приходите са били 38,5 млн. лв.. Специалисти установяваха, че за разлика от предходните години, за първи път в две следващи години, с помощта на положително ръководство, трендът на повишаване на облагите върви в позитивна посока.

Спортният министър изясни едноличното си решение да смени борда на тотото с аргумента, че по този начин ще е “в по-тесен контакт с нови хора в самото сдружение, както и във всички сдружения, свързани със спортно министерство”. Александър Тодоров, Георгий Султанов и Росен Иванов нямат опит в тотализатора и изобщо в сходна сфера, само че са свързани с Радостин Василев по партийна линия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР