Пчелари от цялата страна протестираха пред Министерството на земеделието. Причините

...
Пчелари от цялата страна протестираха пред Министерството на земеделието. Причините
Коментари Харесай

Национален протест на пчеларите

Пчелари от цялата страна стачкуваха пред Министерството на земеделието. Причините - нормативни неуредици, които ги превръщали в единствения отрасъл, който тази година няма да получи никаква финансова поддръжка от страната.

 © Българска телеграфна агенция
Протестиращите желаеха срокът за прекосяване към био произвеждане да бъде продължен от една на три години. Те са недоволни, тъй като пчеларите, които не са съумели да се сертифицират като био производители в границите на една година, не са получили дотации. Малко след началото на митинга, представители на браншови организации и производители на мед се срещнаха със зам.-министрите Цветан Димитров и Лозана Василева. От министерството дадоха обещание да потърсят благоприятни условия за разпределяне на държавна помощ за пчеларите. Двете страни се схванаха за нова среща през идната седмица.

Николай Куменов, ръководител на Федерация на българските пчелари: " Обсъдихме всичко много в детайли и много дълготрайно, само че нещата си остават в същото състояние, както са сега. Евентуално ще се мисли за смяна на тази нормативна разпоредба за био пчеларите. В никакъв случай няма да ни се заплаща този дотации, който е 35 евро в интервал на преход за повече от една година, остава си за една година. Казаха че имат дефицит в бюджета. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР