Пазителите“ (Watchmen, 2019), Schitt`s Creek“ (2015 - 2020) и Наследници“

Пазителите“ (Watchmen, 2019), Schitt`s Creek“ (2015 - 2020) и Наследници“ ...

Големите победители на наградите `Еми`: `Пазителите`, `Schitt`s Creek` и `Наследници` |.


„Пазителите“ (Watchmen, 2019), „Schitt`s Creek“ (2015 - 2020) и „Наследници“ (Succession, 2018) получиха телевизионната награда „Еми“ съответно за най-добър мини-, комедиен и драматичен сериал. Това стана на 72-та церемония за връчване на престижните статуетки, предадоха информационните агенции.

Фантастичният екшън „Пазителите“ на режисьорите Никол Касел и Стивън Уилямс беше филмът с най-много номинации - 26. Ролите в „Пазителите“ донесоха награди на Реджина Кинг и Яхия Абдул-Матин за най-добри драматични актьори в сериал или филм. С награди бяха отличени и сценаристите на филма Деймън Линделоф и Корд Джеферсън.

Ситкомът „Schitt`s Creek“ претендираше за 15 награди. В крайна сметка създателите му събраха седем статуетки, в това число за най-добър комедиен сериал. Както отбелязват организаторите, за пръв път им един и същ победител във всички номинации в комедийния жанр.

Юджийн Леви, който играе в сериала Schitt`s Creek (2015 - 2020) беше удостоен с награда в категорията за най-добър комедиен актьор. Статуетката той спечели в надпревара с актьори като Майкъл Дъглас, Тед Дансън, Рами Юсеф, Антъни Андерсън и Дон Чийдъл. О`Хара, която също играе в Schitt`s Creek спечели награда за най-добра комедийна актриса. Конкуренция й правеха Кристина Апългейт, Рейчъл Броснан, Линда Карделини, Иса Рей и Трейси Елис Рос.

Дан Леви спечели „Еми“ за сценария на същия сериал. Той заедно с Андрю Чивидино беше отличен за режисурата на „Schitt`s Creek“, а в компания с актрисата Ани Мърфи - за най-добра поддържаща роля.

Джеръми Стронг получи награда като най-добър драматичен актьор за ролята си в „Наследници“, а Никълъс Браун за поддържащата си роля в този драматичен сериал. Андрей Парекх беше награден за режисура за „Наследници“, а Джеси Армстронг - за сценарий. За най-добра драматична актриса беше обявена Зендея от филма „Еуфория“, която спечели в конкуренция с актриси като Дженифър Анистън и Оливия Колман.

Източник: offnews.bg