Пазаруването на безброй вещи не ви прави щастливи, макар понякога

...
Пазаруването на безброй вещи не ви прави щастливи, макар понякога
Коментари Харесай

Защо купувате вещи, които не ви трябват - 5 причини

Пазаруването на безчет движимости не ви прави щастливи, въпреки от време на време по време на шопинг да си мислите, че изпитвате това възприятие. Но за какво всички попадаме в клопката на материализма? Вижте 5 постоянно срещани аргументи.

Притежаването на движимости не подсигурява благополучие. Доказват го някои от най-богатите хора, които видимо имат всичко на света - просторни , първокласни облекла, обувки и движимости, само че все пак са нещастни.

На всеки се случва да попадне в клопката на извършването на покупки за благополучие. Има тръпка в това да откриеш забавен и видимо мечтан предмет и да го закупиш. Но приберете ли се у, постоянно се оказва, че чувството е било лъжливо. С течение на времето тези дребни покупки за моментно наслаждение затрупват домовете и животите ни. И вместо благополучие, носят ни единствено нерви.

Вижте някои от най-често срещаните аргументи да купувате ненужни движимости:

 
1. Навик
Имате табиет, когато влезете в магазин, да купувате по нещо, било то и напълно дребно и нищожно. Пазарувате просто тъй като имате тази опция - не наложително финансова, по-скоро обстоятелствена. Ако осъзнавате, че не можете да се контролирате в магазин, то решението е просто - влизайте САМО АКО се нуждаете от нещо.

 
2. Искате да впечатлите някого
Когато сте с другари, обичате постоянно да сте с нещо ново - дрешка или аксесоар. Гледате на покупките като мотив и тематика за диалог . Това ви дава опция да изпъкнете и да се превърнете в център на внимание най-малко за малко. 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР