Пазарният обменен курс на иранския риал се повиши значително спрямо

...
Пазарният обменен курс на иранския риал се повиши значително спрямо
Коментари Харесай

Иранската валута укрепна на фона на съобщенията за победа на Байдън

Пазарният обменен курс на иранския риал се увеличи доста по отношение на главните задгранични валути през последните дни на фона на известията за победа на Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати, съобщи ТАСС.

На 4 ноември обменните бюра в Техеран търгуваха при курс от към 300 000 риала за един $ и 350 000 риала за едно евро. След това, на фона на известията, че Байдън води в изборните резултати, националната валута на Иран няколко дни укрепваше.

Днес един $ се разменяше за към 250 000 риала, а едно евро - за 295 000 риала. Така за четири дни курсът на иранската валута е скочил с към 16 на 100.

Пазарният курс не е бил към 250 000 риала за $ от началото на септември, отбелязва ТАСС.

Тази година риалът загуби над 50 на 100 от цената си, защото поевтиняването на петрола задълбочи икономическата рецесия в страната, подложена на тежки американски наказания, която също така регистрира най-високия брой жертви на Ковид-19 в Близкия изток.

Преброяването на гласовете от президентските избори в Съединени американски щати продължава, само че нощес водещи американски медии като Си Ен Ен, Ен Би Си, Фокс нюз и организация Асошиейтед прес оповестиха Джо Байдън за новия президент на Съединени американски щати.

Доналд Тръмп не призна провалянето и съобщи, че ще пази позицията си в съда, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР