Пазарната волатилност и следващите ходове на централните банки трябва да

...
Пазарната волатилност и следващите ходове на централните банки трябва да
Коментари Харесай

Объркване и дезориентация водят движенията на пазарите

Пазарната волатилност и идващите ходове на централните банки би трябвало да бъдат следени доста деликатно, съобщи пред Си Ен Би Си вложителят деец Марк Мобиус.

По думите му „ лудите придвижвания “ при някои активи като биткойна се дължат на „ дезориентация и комплициране “.

Високата волатилност на пазара ненапълно идва от спекулациите по отношение на това дали централните банки, и по-специално Федералния запас на Съединени американски щати, ще стартират да свиват стратегиите си за покупки на облигации.

„ Смятам, че всяко оттегляне на паричното предложение вследствие на стягане на политиките на централните банки ще бъде доста неприятно за пазарите. За това би трябвало да следим нещата доста деликатно “, разяснява той.

Отвъд терзанията към политиките на централните банки, от началото на годината на пазара се следи изключителна неустойчивост, в това число спекулативната търговия на дребно напролет, водена от потребителите от форума WallstreetBets в обществената мрежа Reddit, и съмненията в цените на крипто пазара, изключително при биткойна.

Според Мобиус това рисково държание измежду вложителите се дължи на комплициране.

„ Много хора получиха пари на ръка (визирайки чековете с директни помощи поради рецесията с коронавируса), които желаят да похарчат. Втора, доста хора са комплицирани. Фактът, че те видяха по какъв начин биткойна, в който влагат толкоз доста религия, потъна по този метод, ги обърква. “, споделя Мобиус.

„ Изправени сме пред занимателни обстановка, при която има доста пари, доста комплицираност и доста дезориентация. Мисля, че това е повода да следим сходни луди придвижвания на пазара “, добави той.

Мобиус уточни, че разрастващите се пазари се показват добре с помощта на увеличеното парично предложение в световен мащаб и че някои валути, в това число китайския юан и бразилския реал се показват изключително мощно през последната година. Според него обаче при валутите също има доста неустановеност.

„ Необичайните придвижвания на пазарите ще продължат. Някои от тях са оправдани, само че по-голямата част в действителност не са разумни. В края на краищата това е една доста несигурна обстановка, което е рецепта за злополука за някои хора, които влагат “, означи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР