Пазарната капитализация на Tencent се е увеличила повече от три

...
Пазарната капитализация на Tencent се е увеличила повече от три
Коментари Харесай

Tencent е първата китайска компания с оценка над 500 млрд. долара

Пазарната капитализация на Tencent се е нараснала повече от три пъти от март 2014 година, когато доближи 150 милиарда $, и надмина тази на Intel.

© Bobby Yip Още по тематиката
Китайската Tencent към този момент има 12% от акциите на Snap

Инвестицията идва в тежък миг за американската компания
9 ное 2017
Tesla е покрай производството на електроавтомобили в Китай

Американската компания договаря с локалните управляващи в Шанхай за построяването на дружество
23 окт 2017
Alibaba влага 15 милиарда $ за развиване на нови технологии

Компанията отваря седем лабораторни центъра из целия свят
11 окт 2017 Tencent се стреми да завоюва самостоятелни основатели на видео наличие в YouTube, които да задържат потребителите по-дълго време на платформите й. Китайският софтуерен конгломерат Tencent стана първата компания в страната с пазарна оценка над 500 милиарда $, оповестява TechCrunch. Книжата на 19-годишната компания, която е листната на борсата в Хонконг, покачиха цената си до 418.80 хонконгски $, с което пазарната й капитализация 3.99 милиарда хонконгски $, а това значи, че минава границата от 500 милиарда $. Главният съперник Alibaba е втората най-високо оценена китайска компания с 474 милиарда $.

Клуб половин трилион

Влизането в клуба на фирмите за половин трилион $, включващ Apple, Alphabet, Фейсбук, Microsoft и Amazon, става седмица откакто Tencent регистрира облага от 2.7 милиарда $ и доходи от 9.8 милиарда $ през третото тримесечие. Печалба е скочила с 69% на годишна база, а приходите – с 61%, с помощта на бизнеса с игри на групата.
През последните 12 месеца акциите цената на притежателя на чат приложението WeChat се е повишила двойно с помощта на впечатляващите финансови резултати, като тези за третото тримесечие. Пазарната капитализация на Tencent се е нараснала повече от три пъти от март 2014 година, когато доближи 150 милиарда $, и надмина тази на Intel.

Ново начинание

В устрема си да усили набора от предлагани услуги, през предходната седмица Tencent обави, че ще вложи 3 милиарда $ в наличие, основано от ползвателите на платформата YouTube, оповестява Financial Times. Решението на компанията да навлезе в тази сфера е подбудено от незадоволителната доходност на досегашните покупки по направлението видео наличие, а точно правата за лъчение на НБА в Съединени американски щати и продажба на музика от огромни звукозаписни студия.
Според анализатора и съосновател на China Channel site Матю Бренан видео наличието е от извънредно значение в подтекста на китайския пазар, защото всички огромни компании в сектора се стремят да се показват като платформа, която има капацитета да притегли по-голям интернет трафик и да му даде парично изражение. Въпреки това продуктите на последните си наподобяват заради положението на мобилната екосистема в Китай и тъкмо наличието е разликата, която прибавя нови консуматори.

За последните години държанието на потребителите внезапно се промени и те желаят да получават повече информация за продуктите, които купуват. В тази връзка видео наличието намира приложимост, като растежът на електронната търговия е тясно обвързана с него. За съпоставяне действия, които в предишното не са представлявали интерес за потребителите и надлежно фирмите целящи да ги привлекат, през днешния ден се радват на особена известност. По това отношение вицепрезидентът на Tencent Лин Сонтао разяснява, " действия като извършване на покупки или онлайн гейминг са неща, които през днешния ден гледаш по какъв начин другите правят ".

Повратна точка

Tencent се стреми да завоюва самостоятелни основатели на видео наличие в YouTube, които да задържат потребителите по-дълго време на платформите й и надлежно да усилват потоците й на доходи. За да извърши желанието си, компанията счита да разпредели наличието върху всичките си артикули, като по този начин има намерение да обезпечи повсеместен достъп до своите консуматори и да пази авторските права на сътрудниците си. Това след време ще даде позитивни резултати, като съгласно вицегенералния управител на откритата платформа на Tencent Илейн Уанг сега, в който основателите на наличие покачат интензивността си, Tencent автоматизирано ще се облагодетелства.

Tencent не е единствената компания, която се насочва към видео наличие, като целият отрасъл в Китай интензивно работи в тази тенденция. За съпоставяне новинарското приложение Toutiao притегли 300 самостоятелни основатели през август, предлагайки им великодушни обезщетения по сходство на останалите в бранша. Тази наклонност е забележима освен в Китай, като Фейсбук и YouTube към този момент направиха избрани стъпки във връзка с видео наличието от самостоятелни основатели.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР