Пазарната капитализация на Apple падна под 2 трилиона долара за

...
Пазарната капитализация на Apple падна под 2 трилиона долара за
Коментари Харесай

Apple се присъедини към Amazon в клуб, от който никой не иска да е част

Пазарната капитализация на Apple падна под 2 трилиона $ за първи път от началото на 2021 година и една година откакто колосът стана първата обществена софтуерна компания, оценена на 3 трилиона $.

Акциите на Apple завършиха търговията във вторник със спад от близо 4%, откакто още веднъж се появиха опасения за търсенето на нейните артикули. Според Nikkei американската компания е подала към някои от доставчиците си поръчка за по-малко елементи за някои от най-популярните си устройства за първото тримесечие. Според информацията наранени са продуктите AirPods, Apple Watch и MacBook.

Apple не отговори незабавно на искане за коментар на CNN.

Подобно на други софтуерни компании, Apple се бори с проблеми във веригата на доставки. Същевременно се смята, че страховете от рецесията могат да натежат върху разноските на рекламодателите и потребителите, в това число за по-скъпи артикули като iPhone.

Преди извънредно значимия празничен интервал за извършване на покупки Apple съобщи, че има „ мощно търсене “ на модели iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, само че предизвести за по-малки доставки от предстоящото заради спирания, свързани с Коронавирус, при снабдител в Китай.

Пазарната капитализация на Apple падна доста, само че други огромни софтуерни компании претърпяха още по-рязък процентен спад. Акциите на Amazon и компанията майка на Фейсбук – Meta, са надлежно с към 50% и 63% надолу през последната година. Apple, за съпоставяне, е поевтиняла с към 31% за същия интервал.

Въпреки това софтуерният колос се причислява към Amazon в клуб, от който никой не желае да бъде част: компании, изгубили 1 трилион $ пазарна стойност.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинApple пазарна капитализация Amazon акции ПоследниНай-четениКомпании 20 Apple се причисли към Amazon в клуб, от който никой не желае да е част Компании 88 Мъск е унищожил половината от цената на Twitter Компании 324 Tesla не съумя да оправдае упованията и това потопи акциите ѝ Накратко 660 Вечерни вести: България с достъп до LNG терминалите в Турция; Големият въпрос за Европа Любопитно 11269 Защо най-малката винарна в света не желае да пиете виното ѝ? Бюджет и финанси 7656 Какво се трансформира в България от 1 януари 2023 година Личности 6194 Дейвид Бекъм гради фешън империя и става още по-богат  Смели прогнози за биткойн: Срив от 70% или скок с 1400%

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР