Пазарите са толкова силно надценени на места, че сегашната среда

...
Пазарите са толкова силно надценени на места, че сегашната среда
Коментари Харесай

Дясната ръка на Бъфет: Средата днес е по-луда отколкото при дотком балона

Пазарите са толкоз мощно надценени тук-там, че сегашната среда е още по-луда от дотком балона през 90-те години, който докара до тежък срив на пазарите. Това съобщи Чарли Мънгър, заместник-председател на Berkshire Hathaway и дълготраен бизнес сътрудник на Уорън Бъфет, по време на конференцията Sohn в Сидни, Австралия, съобщи Блумбърг.

„ Смятам, че тази епоха е още по-луда от времето на дотком балона “, разяснява 97-годишният Мънгър.

Той също по този начин съобщи, че му се желае криптовалутите да не са съществували  и похвали Китай за предприемането на дейности против тях.

„ Иска ми се в никакъв случай да не бяха основани. Отново се удивлявам на китайците. Мисля, че те взеха вярното решение, което беше просто да ги забранят. В моята страна, англоезичната цивилизация взе неверно решение. Просто не мога да претърпявам да вземам участие в тези безумни взривове, по един или различен метод “, сподели той.

Стойността на показателя S&P 500 се е съвсем удвоила от най-ниските равнища по време на пандемията, достиганти през март предходната година, до момента в който цената на биткойна е повишена с над 1000%. Според данни на Bank of America Corp. и EPFR Global вложителите са вложили съвсем 900 милиарда $ в фондове за дялово присъединяване през 2021 година - надхвърляйки общия общ брой от последните 19 години.

Оценката на американския фондов пазар в този момент е по-висока, в сравнение с преди срутва, провокиран от здравната рецесия – факт, който тревожи вложителите. Нарастващата инфлация принуждава централните банки да затегнат паричната политика, което ще ограничи ликвидността, подкрепила необятен набор от активи.

Инвеститорът-ветеран също по този начин разяснява и световните връзки на Китай, призовавайки Австралия да играе роля в превъзмогването на разликите сред азиатската нация и Съединени американски щати.

„ Мисля, че Австралия със своята дълбока връзка с Китай може да играе градивна роля. Австралия може да насърчи Съединени американски щати и Китай да бъдат по-разумни “, сподели той.

Мънгър сподели още, че е огромен оптимист във връзка с възобновимата сила.

„ Харесва ми обстоятелството, че бързо понижаваме изгарянето на въглища и изгарянето на бензин и дизел “, сподели той. „ Мисля, че това е интелигентен поход, даже в случай че нямаше опасността от световно стопляне “, добави Мънгър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР