Пазарите на DRAM и NAND паметите продължават да радват потребителите

...
Пазарите на DRAM и NAND паметите продължават да радват потребителите
Коментари Харесай

През 2019 година се очаква съществено поевтиняване на DRAM и NAND чиповете

Пазарите на DRAM и NAND паметите не престават да радват потребителите с намаление на цените. Според редица авторитетни издания, в това число DigiTimes и аналитичната компания TrendForce, тази наклонност през 2019 година ще се ускори.

Прогнозите са, че още през първото тримесечие на идната година цената на NAND флаш паметта ще падне с 15% . Това ще докара до спад в цените на флаш дисковете. Трендът ще продължи през цялата 2019 година, само че аналитиците не се наемат до каква степен ще падне нейната цена в края на идната година.

Що се отнася до DRAM пазара, той към този момент е пренаситен и към края на идната година нейната цена се чака да падне с към 30-35%. За да не позволен още по-голямо понижение на цените, производителите на оперативна памет не имат намерение да усилват производството на DRAM чип с повече от 10-15%. И още, доставките на сървърна оперативна се чака да слагат през първото тримесечие на 2019 година антирекорд по продажби.

Прогнозите на пазарните анализатори се базират на понижените поръчки за оперативна и флаш памет, само че на първо място с комерсиалното опълчване на Съединени американски щати и Китай. Спадът на цената на чиповете ще докара и до понижаване цените на RAM плочките на флаш дисковете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР