Пазари, панаири, изложения, събори, празнични и други обществени прояви на

...
Пазари, панаири, изложения, събори, празнични и други обществени прояви на
Коментари Харесай

Още една област въведе драконовски мерки срещу заразата

Пазари, панаири, изложби, събори, празнични и други публични прояви на закрито от през днешния ден се не разрешават в Добричка област, съгласно издадената заповед от шефа на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Светла Ангелова.

По-строгите ограничения в епидемиологичната конюнктура се подхващат поради увеличената заболеваемост от Covid-19 в района, която по последни данни доближава 222.9 инфектирани на 100 000 души, се показва в разпореждането. Новите правила ще бъдат годни до 28 март.

Задължително става носенето на защитна маска в открити и закрити обекти с публично предопределение като изключение се прави при придвижване по улици, площади, в паркове и градини. Във всички заведения за хранене и развлечения се не разрешава живата музика и присъединяване на диджеи.

От 15 март учениците от пети до дванадесети клас минават към онлайн образование като се преустановяват в присъствена среда и всички групови извънкласни занимания.

Изключение от възбраната се прави за две прояви за четвъртокласниците - за математическото съревнование " Европейско кенгуру ", което ще се състои на 18 март, и за Пролетното математическо съревнование на 27 март, гласи заповедта на шефа на РЗИ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР