Пазарджишкият вратар на Славия Георги Петков е бил най-възрастният футболист,

...
Пазарджишкият вратар на Славия Георги Петков е бил най-възрастният футболист,
Коментари Харесай

Пазарджиклия е бил най-възрастен сред топ-вратарите в света

Пазарджишкият вратар на Славия Георги Петков е бил най-възрастният футболист, подвизаващ се в отбор от топ-дивизиите в света за 2022 година, оповестява интернационалната федерация за футболна история и статистика (IFFHS).  

Стражът на " белите " се появи в игра на 20 февруари 2022 година в дуела с ЦСКА. Тогава Петков е бил на 45 години и 343 дни, като по този метод изпреварва втория в класацията - Мохамед Абдел Монсеф (Ал-Итихад)
Подгласникът на някогашния състезател на Левски и националния тим също е вратар - на 23 август той нахлузва ръкавиците в мача със Замалек, а тогава е на 45 години и 198 дни. На трета позиция е боливийският вратар Даниел Вака (Роял Пари), който е на 43 години и 324 дни в мача с Реал Санта Крус. Шестима от челната десетка са вратари, а най-възрастният полеви състезател е ливанският халф Абас Ахмед Атви - на 42 години и 247 дни
Любопитно е, че дуелът на Петков с ЦСКА ще бъде запомнен и с противен случай - вратарят получи тежък удар в главата след конфликт с тарана на " алените " Жорди Кайседо
Пазарджиклията, който през март ще навърши 47 години, губи схващане няколко пъти на терена, само че професионалната реакция на лекаря на Славия Дениз Йълмаз не разрешават нежелани затруднения.
Само преди няколко дни Георги Петков разгласи, че " на този стадий не счита да приключва спортната си кариера " и ще играе, до момента в който има мотивация за това. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР