Пазарджишки села пропищяха от наглите набези на крадци, решили да

...
Пазарджишки села пропищяха от наглите набези на крадци, решили да
Коментари Харесай

Задържаха гастрольори, разбили кафе автомати

Пазарджишки села пропищяха от наглите нападения на крадци, решили да създадат своите удари тъкмо в дните преди коледните празници. Жители на Априлци и Гелеменови алармирали в районното ръководство на полицията в Пазарджик, че незнайни лица са разрушили улични автомати за кафе и чай в двете селища.

Апашите, на които очевидно не липсват механически умения и храброст, отмъкнали монетниците на машините, където по първични данни имало общо към 100 лв.. Полицейските екипи, пристигнали на местопрестъпленията, обаче попаднали на задоволително горещи следи и не след дълго съумели да открият и арестуват крадците. Оказало се, че в Априлци и Гелеменово са работили гастрольори от град Съединение, област Пловдив - двама младежи на по 25 и 26 години. Предстои им да се изправят пред Темида, с цел да понесат отговорност за осъществените от тях закононарушения.

С нагли дейности, довели до задържането му, се е отличил и 55-годишен гражданин на Пазарджик. Той си харесал марков велосипед, изложен пред заложна къща в регионалния град. Яхнал колелото измежду бял ден и отпрашил с него, само че скоро бил последван от автопатрули и закономерно изгубил надпреварата. Велосипедът е конфискуван и върнат на притежателя, а против П. Т. се води полицейско произвеждане.

От полицията припомнят, че около огромното извършване на покупки преди празниците се засилват и джебчии, които се възползват от навалицата, а залавянето им е мъчно, тъй като прибират парите и незабавно изхвърлят откраднатите портмонета и портфейли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР