Пазарджик. Кандидатът за кмет на Община Пазарджик Иван Панайотов от

...
Пазарджик. Кандидатът за кмет на Община Пазарджик Иван Панайотов от
Коментари Харесай

Местни избори, 2019: Иван Панайотов, кандидат за кмет на Община Пазарджик от ПП ГЕРБ: Общината трябва да стане желан партньор както за държавата, така и за бизнеса

Пазарджик. Кандидатът за кмет на Община Пазарджик Иван Панайотов от Политическа партия ГЕРБ организира конференция на тематика „ Икономика “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик . На срещата с медиите той показа активността на локалната администрация при предходното ръководство в областта на икономическите въпроси, измежду които нововъведенията и безработицата. По думите му локалната власт има редица принадлежности, с които въздейства на бизнеса, като тя може както да му оказва помощ, по този начин и да му пречи.
„ В община Пазарджик има единствено 3-4 компании, които са облагодетелствани, с помощта на локалната власт, а останалите близо 60 не са. Пазарджишка община е на 8-мо място в страната по величина, само че на 21-во място по икономическо развиване. Чия е виновността е въпросът? Лошото ръководство е причина да няма добър капиталов климат в общината. Според предходния кмет Тодор Попов, равнището на безработицата в нашата община е единствено 2%. Това обаче е по този начин, тъй като огромна част от трудоспособните жители работят в други прилежащи градове или са в чужбина. Изводът е, че няма хора, няма безработица. “, посочи Панайотов. Той акцентира, че само спазването на разпоредбите, законността и използването на специалисти ще увеличи стандарта на хората в общината. „ Нашата управническа стратегия е за интензивен стопански напредък. За да стане това факт, първо би трябвало да бъде осъществен одит на съществуващата администрация, да бъдат оценени разходваните финансови средства и да бъде направен възстановителен проект. Общината би трябвало да стане мечтан сътрудник както за страната, по този начин и за бизнеса “, разяснява Панайотов. Той добави, че задачата на неговият екип е три пъти повишение на държавното и икономическо финансиране в тази посока. Като това може да стане посредством 7 съществени механизма в интегрирания проект за развиване: планове за промишлената зона на града и добра инфраструктура, план за създаване на западния околовръстен път, създаване на местни платна в посока Пловдив и Пазарджик и отделяне на бизнес зона, рекламиране на общината, развиване на селските региони, съдействие сред бизнеса и образователните заведения по т.н дуално образование и създаване на втора Стокова борса.
На срещата участваха и Областният координатор на Политическа партия ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов, който стартира присъстващите с установяването на компания „ Костал “ на пазарджишкия пазар на труда и Димитър Хаджидимитров, ръководител на Регионален Синдикат Образование (РСО) към КТ „ Подкрепа “ Пазарджик, който подчертава върху нарушаванията на груповите трудови контракти в образователните и обществените заведения в община Пазарджик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР