Пазарджик и баскетболният Хебър бяха домакини на мини камп на

...
Пазарджик и баскетболният Хебър бяха домакини на мини камп на
Коментари Харесай

Пазарджик и Хебър посрещнаха млади национали на баскетболен ...

Пазарджик и баскетболният Хебър бяха домакини на мини камп на националния тим момчета (родени 2009 и 2010 година) от клубове от райони Родопи и Загоре. Лагерът се организира на 14 и 15 януари в зала “Иван Симеонов ” в Пазарджик.

Кампът събра 15 момчета, а старши треньор бе методистът на БФБаскетбол Петър Клечков. Помагаха му Веселин Веселинов от Хебър (Пазарджик) и Николай Николов от Дунав (Русе). Като помощник се включи и вторият треньор в школата на Хебър - Михаил Пандев.

Работата на треньори и играчи наблюдаваше изпълнителният шеф на федерацията по баскетбол Филип Виденов и определеният за селекционер на националния тим на България U18 Асен Николов.

“Изключително съм удовлетворен от представянето на момчетата. Това бяха ползотворни два дни, в които организирахме две отборни тренировки и тестване на всяко момче. Имаме много надарени и перспективни деца от упоменатите райони. Тренираха извънредно съзнателно и с доста огромно предпочитание, показвайки част от уменията, насъбрани досега в клубните си тимове. Огромна роля за това имат треньорите, работещи с тях през годината, за което им благодаря и ги приветствам за добре свършената работа ”, разяснява Веселин Веселинов. 

“По време на кампа придобихме визия до каква степен са стигнали в развиването си подрастващите и какво е нужно да надградят в другите детайли от играта си. Смятам, че връзката сред треньорите от тези два района и взаимната ни работа ще даде опция на децата да се развиват в вярната посока и доста скоро да попаднат в националния тим на България ”, добави още Веселинов.

“Благодарим на Община Пазарджик и баскетболния Хебър за опцията да се готвим в новооткритата спортна зала, за предоставените ни условия и чудесната организация. Надявам се да има още такива кампове в град Пазарджик ”, приключи той.

*Пресцентър на Община Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР