Пазарът ще отвори врати в 11.00 ч. Час по-късно -

...
Пазарът ще отвори врати в 11.00 ч. Час по-късно -
Коментари Харесай

Традиционният Римски пазар на „Сексагинта Приста“ ще се проведе на 17-ти септември

Пазарът ще отвори порти в 11.00 ч. Час по-късно - от 12.00 ч., ще стартира представянето на участниците от римски легат. В 13.00 ч. Първи италийски легион ще опише по какъв начин античните римляни се трансформират във войни и стават част от кохортата, по какъв начин се образоват и поставят клетва за честност. По-късно на територията на крепостта ще прозвучат антични текстове в осъществяване на артиста Илия Деведжиев. Благодарение на възпитаници от Професионалната гимназия по облекло, дамите ще имат опция да си подарят прически от римско време

Римският пазар на „ Сексагинта Приста “ е едно от устойчивите събития, проведени от русенския музей, което участва трайно в културния календар на града. Атрактивните възстановки, представящи обичайни практики и модели на живот, имат за цел да презентират описа за римското завещание и да споделят знанието за Античността на наличен и понятен за посетителите език. Те демонстрират активността на екипа археолози, извършващи теренни изследвания на обекта, като ги вършат забележими за необятната общност.

Входът за Римският пазар на „ Сексагинта Приста “ пазара е от към ул. „ Цар Калоян “, а изхода – при Паметника на моряка. Демонстрацията на Римската кохорта ще се извърши на празното пространство пред Паметника на моряка. Входът за събитието е 2 лева на човек. Децата до 7 година влизат, без да заплащат входни такси.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР